1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Buzlu su dökmek yetmez, destek ol
Buzlu su dökmek yetmez, destek ol

Buzlu su dökmek yetmez, destek ol

Buzlu su dökmek yetmez, destek ol

A+A-


Ali Yüksek

Bu hafta (19 Ekim 2014 Pazar), çok anlamlı bir etkinliğe destek vermek için yine yollardaydık. ALS (Amyotrofik Lateral Skleroz), yani motor noron hastalığı olarak da bilinen ancak sık rastlanmayan ilginç bir hastalığa yakalanmış Güzelyurt sakini Hasan Beyaz için organize edilmiş bir etkinliğe katılmak üzere demiratlarımızı hazırladık.
   Tabii yola koyulmadan önce, sabah kahvelerimizi yudumlayıp haftalık gezilerimizin yayın organı, Adres dergisine de göz atabileceğimiz en uygun yerlerden biri olan Karakum Lemar market’te buluşup yaklaşık bir saatlik koyu sohbetin ardından yola koyulduk.
   Lapta ve Kalkanlı güzergâhı üzerinden Güzelyurt Belediye meydanına kadar oldukça rüzgârlı bir havada seyir ederek alanda yerimizi aldık.

ALS HASTASI HASAN BEYAZ İÇİN YARDIM KAMPANYASI

   Mouflon Omorfo Riders  ve VL Speed Bisiklet Kulüplerinin birlikte organize ettiği yardım kampanyası, yöre halkı ile tüm katılımcılar tarafından oldukça ilgi görürken, standlardaki ürünlerin tüm gelirlerinin kampanyaya bağışlanması da önemliydi. Alanda kurulu sahnede birkaç müzik grubunun bu etkinliğe destek vererek sergiledikleri müzik ziyafeti ayrıca görülmeye değerdi. Kıbrıs folkloru ile birkaç gösterinin de yapıldığı etkinlik çok sayıda motorcuyu bir araya getirmiş anlamlı bir organizasyon olarak hafızalarda yerini almıştır.
   Gösteriler sırasında bir grup motorcuyla ALS hastası Hasan Beyaz’ı evinde ziyaret etmemiz hasta yakınlarını oldukça memnun ederken, hiç konuşamayan ancak el hareketleriyle mutluluğunu ifade etmeye çalışan Hasan Beyaz’ın yatağında ağladığına şahit olduk. Duygusal anların yaşandığı hasta odasından acil şifalar dileyerek bir süre kapı önü muhabbetiyle oyalandığımız evden ayrılıp tekrar alandaki yerimizi aldık. Uzun zamandır göremediğimiz arkadaşlarımızla sohbet etme imkÂnı bulduğumuz etkinlikten bir süre sonra ayrılıp Gemikonağı’nın yolunu tuttuk.

DÖNÜŞ YOLU

   Dalgaların kıyıyı dövdüğü rüzgarlı ancak güneşli bir havada bir süre yol alıp uygun bir lokantada akşam yemeğimiz için siparişlerimizi vererek sohbetimize devam ettik.. Her şeyin başı sağlıktır diyerek bu tür sosyal etkinliklere, Özgür Demirat Şövalyeleri olarak her zaman destek vereceğimizi bir kez daha yinelemek isteriz.
Farklı gezi ve etkinliklerde sağlık, sıhhat ve mutlulukla birlikte görüşmek dileğiyle,
Kaskınız takılı, farınız ve yolunuz hep açık olsun.

Bu haber toplam 1308 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 182. Sayısı

Adres Kıbrıs 182. Sayısı