1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Büyükkonuk’ta Eko Gün heyecanı yaşandı
Büyükkonuk’ta Eko Gün heyecanı yaşandı

Büyükkonuk’ta Eko Gün heyecanı yaşandı

“Lami cimi yok hade Büyükkonuk’a” sloganı ile bu yıl 20 kez düzenlenen eko gün etkinliğine bu yıl da ilgi oldukça fazla oldu.

A+A-

“Lami cimi yok hade Büyükkonuk’a” sloganı ile bu yıl 20 kez düzenlenen eko gün etkinliğine bu yıl da ilgi oldukça fazla oldu.

Büyükkonuk Belediyesi ile Büyükkonuk Eko Turizm Derneği işbirliğinde ve Telsim ana sponsorluğunda gerçekleştirilen eko gün etkinliğinde Kıbrıs Türk kültürüne özgü bir çok yiyecek ve içecek satışını yanı sıra kültürel aktiviteler de yer aldı.

Buram buram Kıbrıs Türk kültürü kokan Büyükkonuk Eko Gün etkinliğinin 20’incisi köy meydanında düzenlendi.

Büyükkonuk Belediyesi ile Büyükkonuk Eko Turizm Derneği işbirliğinde ve Telsim ana sponsorluğunda yer alan etkinliğe ilgi oldukça yoğundu.

eko1.jpg

Sennaroğlu: “Beldede de küçük bir Alaçatı modelini yaratmak için çalışma başlattık”

Etkinlikte ilk olarak bir konuşma yapan Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu, Büyükkonuk’a yeni projeler kazandırmak için gece gündüz çalıştıklarını kaydederek, Büyük eko gününün birlik ve paylaşım günü olduğunu söyledi.

Beldede de küçük bir Alaçatı modelini yaratmak için çalışma başlattıklarını ifade eden Sennaroğlu, kültür, sanat ve turizmin bölgenin gelişmesinde önemli rol oynadığını belirtti.

Aytaç Çağın, keman ve Aslıhan Çağın’ın yan flüt müzik dinletisinin ardından Karpaz Kızları halk dansları topluluğunun gösterisi yer aldı.

eko2.jpg

Tanpınar: “Ülke kültürünün yaşatılarak gelecek nesillere aktarılması önemli”

Telsim Genel Müdür yardımcısı Fevzi Tanpınar da Telsim Vodofon ailesi olarak böylesi bir sosyal etkinliğe katkı koymaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ülke kültürünün yaşatılarak gelecek nesillere aktarılmasının önemine değindi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu genel başkanı Yılmaz Karaca da gelenek ve göreneklerin yaşatıldığı böylesi bir etkinliğe katılmaktan dolayı son derece mutlu olduğunu söyledi.

eko3.jpg

Atun ve Ataoğlu da konuştu

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da düzenlenen etkinliğin Kültürünün unutulmaması ve yaşatılması bakımından son derece önemli olduğunu vurgulayarak, bakanlık olarak ülke kültürünün yaşatılması ve uluslar arası arenada tanıtılması için ellerinden gelen katkıyı ortaya koyduklarını söyledi.

Kültürün yaşatılması ve yaşamasıyla ilgili olarak katkı koymaya devam edeceklerini kaydeden Bakan Ağaoğlu, düzenlenen etkinliğe katkı koyanlara teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun da yerel kültürün yaşatılması, sunulması ve hatırlatılması bakımından don derece önemli olduğunu ifade ederek, kurulan stantlarda yerel ürünler gelecek kuşaklara aktarılsın diye birbirinden özel ürünlerin sergilendiğini belirtti.

Akıncı: “Ülke kültürü yaşatılıyor”

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da Büyükkonuk’ta yer alan eko gün etkinliğinde ülke kültürünün yaşatıldığını ifade ederek, etkinlikte ayrıca bölgenin yerel zenginliklerini ve lezzetlerinin etkinlikte sergilendiğini kaydetti.

Kıbrıs Türk halkının kendi özgür kimliği ile bugünlere geldiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Akıncı, 1920’lili yıllardan beri Kıbrıs Türkünün Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı laik ve barışçı bir toplum olduğunu vurguladı.

Akıncı’nın konuşmasının ardından etkinlik halk dansları gösterisi ile devam etti.

Gün boyu devam eden etkinlikte kurulan stantlarda ülkeye özgü yiyecek ve içecekler satışa sunulurken, kültürel aktiviteler ve yerel sanatçıların konserleri de yer aldı. 

 

 

Bu haber toplam 2743 defa okunmuştur