1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Büyükkonuk’ta ‘çek’ krizi
Büyükkonuk’ta ‘çek’ krizi

Büyükkonuk’ta ‘çek’ krizi

5 milyon TL borcu bulunan Büyükkonuk Belediyesi’nde ‘yasaklı listesine’ girmemek için çözüm yolları aranıyor. Belediye kasasında, eski belediye başkanı Sezai Sezen’in seçim öncesinde piyasaya yazdığı 509 bin TL’lik çekleri ödeyebilmek için yeterli kaynak

A+A-

Ayşe GÜLER

Büyükkonuk Belediyesi, eski belediye başkanı Sezai Sezen’in seçim öncesinde piyasaya yazdığı 509 bin TL’lik çekler, belediyede tehlike çanlarının çalmasına neden oldu, belediye çek yasağıyla karşı karşıya kaldı.
Vergi Dairesi, Kıb-Tek ve piyasaya yaklaşık 5 milyon TL borcu bulunan belediyede yeni belediye başkanı Ahmet Sennaroğlu ile belediye meclis üyeleri ‘çıkış’ yolu arıyor.

Mali krizle boğuşan belediyenin kasasında, yazılan çekleri ödeyebilmek adına yeterli kaynak yok.
Eski hesapları dondurulan ve inceleme altına alınan belediyede, yeni başkan Ahmet Sennaroğlu tarafından görevlendirilen bir avukat belediyenin mali gider ve gelirlerini mercek altına aldı.

Belediye meclis üyeleri tarafından başkanın yetkilendirilmesinin ardından başlayan süreç, Sayıştaylığın da bilgisine getirildi.
YENİDÜZEN’e konuşan Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu, Belediyedeki mali durumun ‘beklediğinden de kötü’ olduğunu dile getirerek, şu anda eski hesapların dondurulduğunu, yeni hesapların açılarak işlemlerin oradan devam ettirildiğini kaydetti.
Sennaroğlu, eski hesaplarla ilgili incelemelerin sürdüğünü ifade etti.

“Giderayak 509 bin TL’lik çek yazdı”
Eski belediye başkanı Sezai Sezen’in piyasaya ‘giderayak’ 509 bin TL tutarında çek yazdığını kaydeden Sennaroğlu,“çekler yazıldı ancak belediyenin hesabında para yok. Bir başkan çek yazıyorsa bunun karşılığı olması gerekir” şeklinde konuştu.
Sennaroğlu, yaşanan durum nedeniyle belediyenin ‘çek yasağına’ girmekle karşı karşıya kaldığını dile getirerek, ilgili kişilerle istişare içerisinde olduklarını açıkladı.
Belediyenin mali yapısı ile ilgili de bilgi veren Sennaroğlu, Kıb-Tek, Vergi Dairesi ve piyasaya 5 milyon TL borç ile karşı karşıya kaldıklarını da kaydetti.
Öte yandan konu ile ilgili bilgi almak için aradığımız eski belediye başkanı Sezai Sezen’e ulaşılamadı.

“Avukat görevlendirdik, araştırma yapıyor”
Belediye meclisi tarafından kendisine avukat tutması ve gerekli araştırmaların yapılması için yetki verildiğini kaydeden Sennaroğlu, görevlendirilen avukatın belediyede gelir giderlerle ilgili çalışma yapmaya başladığını ifade etti.

-----------------------------------------------------------------

“Hard diski aldı, vermedi”

Sennaroğlu, eski başkan Sezai Sezen’in görev süresi bitmesine kısa bir süre kala belediye başkanı odasındaki bilgisayarın hard diski aldığını ve geri vermediğini söyledi.

Belediye gelir ve giderlerinin bulunduğu hard diskin sökülmesinin ardından polise giderek ifade verdiğini belirten Sennaroğlu, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını aktardı.
Sennaroğlu, polisin gerekli incelemeleri yaptığını dile getirerek, şu an belediye başkanı odasındaki bilgisayara yeni bir hard disk takıldığını ifade etti.

“Klima, televizyon ve dolabın kendisine ait olduğunu savunuyor”
Sennaroğlu, eski başkan Sezai Sezen’in belediye başkanı odasındaki klima, televizyon ve dolabın kendisine ait olduğunu iddia ederek, iade edilmesini istediğini de söyledi.
Sennaroğlu, söz konusu eşyaların kendisine ait olduğunu ibraz etmesi halinde Sezen’e geri vereceklerini belirtti.

Bu haber toplam 3016 defa okunmuştur