1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. BÜYÜKELÇİ'DEN HÜKÜMETE SU İSYANI
BÜYÜKELÇİ'DEN HÜKÜMETE SU İSYANI

BÜYÜKELÇİ'DEN HÜKÜMETE SU İSYANI

Kanbay, “Bu şekilde lakayıt uygulamalarla biz bu adada bırakın suyu hiçbir şeyi yönetemeyiz” dedi.

A+A-

Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, su ishale hatları ile ilgili yaşananlara tepki gösterdi.

Büyükelçi Kanbay, “Bu şekilde lakayıt uygulamalarla biz bu adada bırakın suyu hiçbir şeyi yönetemeyiz” dedi.

TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Türkiye’nin en başta arzu ettiği şeyin Kıbrıs Türk halkının Kuzey Kıbrıs’ta ebediyen sağlam müreffeh, güven ve huzur içinde yaşaması olduğunu belirterek, ülke olarak tüm birimlerle aynı amaç için çalıştıklarını söyledi.

Su projesinin istenilen çalışma planı içinde ilerleyemediğini ifade eden Kanbay, gelinden aşamada kendilerini en çok üzün şeyin ana isale hatlarının son aylarda uğradığı tahribatlar olduğunu belirtti.

Kanbay, bu isale hatlarının akıllı sisteme bağlı olduğunu bu nedenle de herhangi bir zararın bilgisini hemen alabildiklerini anlatarak, bugün eline ulaşan raporda doğu bölgelerine su ulaştıran hatta tahribat olduğunu bunun da o bölgelerdeki insanları mağdur ettiğini kaydetti.

Hem yerel yönetimlerden hem de şebekeleri olan kuruluşlardan zeminde yaptıkları çalışmalarda su şebekesinin planlarına özen göstermelerini isteyen Kanbay, “Devlet Su İşleri kendi döşediği su şebekesinin bilgilerini birkaç kez ilgili makamlara verdi. Ama bu dosyalar raflara atılıp hiç bakılmıyorsa yada ilgililere ulaştırılmıyorsa bu bir eksiklik zaafiyettir bir an önce giderilmesi gerekir” diye konuştu.

Kanbay, bu açıklamaları, Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Reşat Akar, Gazeteciler Cemiyeti yeni Yönetim Kurulu'nun  ziyaretinde yaptı.

 

Bu haber toplam 3555 defa okunmuştur