1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Büyükbaş ile narenciye üreticilerinin zararları ödendi
Büyükbaş ile narenciye üreticilerinin zararları ödendi

Büyükbaş ile narenciye üreticilerinin zararları ödendi

LSD aşısı etkileri ile meydana gelen hayvan ölümleri, LSD hastalığından dolayı büyükbaş hayvan düşükleri, büyükbaş hayvanlarda doğum esnasında oluşan buzağı ölümleri ile dalında kalan narenciye ürünü itirazları çerçevesinde ödeme yapıldı.

A+A-

Gıda, Tarım ve Enerji Bakanlığı, LSD aşısı etkileri ile meydana gelen hayvan ölümleri, LSD hastalığından dolayı büyükbaş hayvan düşükleri, büyükbaş hayvanlarda doğum esnasında oluşan buzağı ölümleri ile dalında kalan narenciye ürünü itirazları çerçevesinde ödeme yaptı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, LSD hastalığına karşı yürütülen aşı kampanyasının etkileri ile 2015 Mart ayı içerisinde oluşan 84 büyükbaş hayvan ölümü için toplam 40 üreticiye 296 bin 250 TL, aynı dönemde LSD hastalığından dolayı büyükbaş hayvanlarda meydana gelen toplam 89 düşük vakası için 52 üreticiye 30 bin 600 TL, yine aynı dönemde büyükbaş hayvanlarda doğum esnasında oluşan buzağı ölümleri çerçevesinde 89 vaka için 52 üreticiye 30 bin 600 TL ödendiği ifade edildi.

Akdeniz meyve sineğinin 2014 Haziran ayında verdiği zarar nedeniyle hasat edilemeyen narenciye ürününe yapılan ödemelere itiraz eden veya eksik belgelerini tamamlayan 49 üreticiye, 273.3 hükümet dönümü valensiya bahçesindeki bin 206 ton ürün için toplam 287 bin 908 TL ödeme gerçekleştirildi.

Patates zararı için ödemeler önümüzdeki hafta

Yağışlardan dolayı zarar gören patates ürünü ödemeleri için de çalışmaların son aşamaya geldiği ve ödemenin önümüzdeki hafta gerçekleştirileceği belirtildi.
(tak)

Bu haber toplam 1205 defa okunmuştur