1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Büyük Soygun YARGIDA
Büyük Soygun YARGIDA

Büyük Soygun YARGIDA

Kooperatif Merkez Bankası’na ait içerisinde 3 milyon TL bulunan para taşıma aracının kaçırılması ile ilgili tutuklanan B.Ç 18 Kasım’da, M.F ve R.A ise 27 Kasım’da itham edilecek

A+A-

Ayşe GÜLER

Lefkoşa-Güzelyurt anayolu üzerinde 24 Temmuz’da meydana gelen silahlı soygun olayı ile ilgili tutuklanarak, Merkezi Cezaevine gönderilen B.Ç, M.F ve R.A 3 aylık tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Güzelyurt Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.
Güzelyurt Kaza Mahkemesi’nde görüşülen dünkü duruşma zanlı B.Ç’nin itham edilmesi için 18 Kasım’a, diğer zanlılar R.A ve M.F ‘nin itham edilmesi için 27 Kasım’a ertelendi.
Zanlı B.Ç’ye ‘soygun’, R.A ile M.F’ye ise ‘hırsızlık mal kabulü’ suçlamaları getirildi.

Soygun nasıl gerçekleşmişti?
24 Temmuz’da Lefkoşa-Güzelyurt anayolu üzerinde yaşanan 3 Milyon TL’lik soygun olayında henüz ele geçirilmeyen 2 milyon 229 bin 500 TL ile ilgili günlerdir hiçbir gelişme yaşanmadı. Polis ekipleri tarafından bölgede başlatılan geniş çaplı soruşturma sonucunda paranın 770 bin 500 TL’sini ele geçirmiş, geriye kalan miktar ise bulunamamıştı.
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan zanlı M.F’nin itirafı doğrultusunda polis Güneşköy ve Akdeniz’de yaptıkları aramalarda 770 bin 500 TL’yi bulmuştu.Bulunan paranın 70 bin TL’sini ‘sakladığı’ iddia edilen R.A da tutuklanmıştı. Soygun olayıyla ilgili tutuklanan B.Ç,M.F ve R.A, 3 ayı geçmemek kaydıyla cezaevine gönderilmişti.
Soygunda bağlantısı olduğu iddia edilen ve İngiltere’de olduğuna inanılan M.Ç ile Türkiye’de olduğu düşünülen R.F ise tespit edilememişti.

Bu haber toplam 2097 defa okunmuştur