1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. BÜYÜK SAYGISIZLIK!
BÜYÜK SAYGISIZLIK!

BÜYÜK SAYGISIZLIK!

KAV “Anı Ormanı” tabelası tahrip edildi… “Saygısızlık, duyarsızlık… Üzüldük…”

A+A-

 

Kanser Araştırma Vakfı anı ormanı tabelası kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce tahrip edildi.

KAV’ın geleneksel orkide yürüyüşü çerçevesinde oluşturduğu “Anı Ormanı”na bu yıl 20 Şubat’ta diktiği tabelanın kimliği belirsiz kişilerce tahrip edilmesi KAV gönüllüleri arasında büyük üzüntü yarattı.

Ülkemizin önemli sivil toplum kuruluşlarından olan Kanser Araştırma Vakfı’nın sınırlı imkânlarla oluşturduğu anı ormanına dikilen ahşap tabelanın neden ve kimler tarafından yıkıldığı bilinmiyor.

Konuyla ilgili olarak KAV’dan yapılan açıklamada, durumun kendilerini hayli üzdüğü ifade edilerek “biz ülkemizde kansere ve kansere etken çevresel faktörlere dikkat çekmeyi amaçlarken ve tüm faaliyetlerimizi duyarlı vatandaşlarımızın maddi – manevi desteği ile yürütmeye çalışırken böylesi duyarsız ve anlamsız bir davranış karşısında büyük üzüntü duyduk” denildi.

KAV Mütevelli Heyeti ve gönüllüleri “çevresel faktörlere yönelik yürüttüğümüz bilimsel araştırmalarımızın sürekliliği için çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Bunlardan en bilineni ve bu yıl 11.sini düzenlediğimiz “Orkide Yürüyüşü”müz kapsamında, Kozanköy – Karşıyaka yolu üzerinde; Lapta Belediyesi’nin de katkılarıyla oluşturduğumuz Anı Ormanı’na etkinliğin anısına tabela diktik. Bundan sonraki gerek Orkide yürüyüşümüzü gerek çocuklara yönelik parkeoloji etkinliğimizi gerekse de diğer planladığımız çevresel etkinliklerimizi bu alanda yapmayı planladık. Diktiğimiz tabela sadece bu alanı belirlemekle kalmıyor simgesel olarak da çok büyük anlam ifade ediyordu. Tahrip edilmesi bizi gerçekten çok üzdü” diyerek görüş ve duygularını ifade etti.

KAV’ın 20 Şubat’ta 11.sini düzenlediği geleneksel “Orkide Yürüyüşü” anısına oluşturduğu “Anı Ormanı”na diktiği tabela ceza ve tevkif evindeki mahkûmların el emeği olması ve çevreyle dost ürün olan ahşaptan yapılması gibi özellikleriyle dikkat çekiyordu. Tabelayı tahrip eden kişi ya da kişilere yönelik polis soruşturması devam ediyor.

Bu haber toplam 1880 defa okunmuştur