1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Büyük gurur
Büyük gurur

Büyük gurur

Yiğitcan Hekimoğlu, Türkiye 4x100 metre bayrak takımı ile Dünya Atletizm Şampiyonası’nda final koştu

A+A-

 

Londra’da düzenlenen 16. Dünya Atletizm Şampiyonası’nda 4x100 metre erkekler mücadelesinde tarihi bir an yaşandı. Ülkemiz elit atletlerinden Yiğitcan Hekimoğlu’nun da ilk adam olarak koştuğu Türkiye 4x100 metre bayrak takımı finalde koşarak 7’inci oldu. Birinciliği ev sahibi Büyük Britanya’nın aldığı final yarışında yer alan Yiğitcan Hekimoğlu, hem Usain Bolt’un kariyerindeki son yarışta yer aldı, hem de böylesi büyük bir organizasyonda koşan Kıbrıslı Türk oldu.

 

İlk adam olarak koştu

Yiğitcan Hekimoğlu Türkiye 4x100 metre bayrak takımının gündüz seansında yarıştığı elemeler ilk seride Emre Zafer Barnes, Jack Ali Harvey ve Ramil Guliyev’in önünde ilk adam olarak yarışta koştu. Türkiye serisinde elde ettiği 38.44 ile dördüncü oldu. Aynı seride Amerika Birleşik Devletleri 37.70’lik yılın en iyi derecesi ile birinci, Büyük Britanya 37.76 ile kendilerine ait bu yılın en iyi derecesini elde ederek ikinci oldu. Japonya’da 38.21 ile kendilerine ait olan yılın en iyi derecesi ile ilk üçte yer alarak direk finale kaldı. İkinci seride ise Jamaika birinci, Fransa ikinci ve Çin üçüncü olarak finale çıktı. Alınan sonuçların ardından serilerinde ilk üç sırada yer alan takımlar direk finale yükselirken Türkiye derecesi ile finalde yer alacak diğer son iki takımdan bir tanesi oldu.

FİNAL KOŞTU, YEDİNCİ OLDU… Londra’da düzenlenen Dünya Atletizm Şampiyonası’nda Türkiye 4x100 metre bayrak takımı ile yer alan ülkemiz elit atletlerinden Yiğitcan Hekimoğlu, Ramil Guliyev, Emre Zafer Barnes ve Jack Ali Harvey ile birlikte Türkiye’ye tarihindeki ilk Dünya Şampiyonası finalini yaşattı. İlk adam olarak pistte yer alan Yiğitcan, takım halinde 7’nci olma başarısı gösterdi

Finalde 7’nci oldu

Final yarışı ise büyük bir çekişmeye sahne oldu. Türkiye 4x100 metre bayrak takımı elemelerde olduğu şekilde piste çıktı. Ülkemiz elit atletlerinden Yiğitcan Hekimoğlu finalde de ilk adam olarak yarıştı. Yarış sonunda Büyük Britanya elde ettiği 37.47 ile birinci, Amerika Birleşik Devletleri 37.52 ile ikinci, Japonya 38.04 ile üçüncü olurken Yiğitcanlı Türkiye 38.73’lük derecesi ile 7’nci olarak finali tamamladı.

 

Bolt, kariyerinin son yarışında sakatlandı

Dünyaca ünlü Jamaikalı sprinter Usain Bolt, kariyerinin son yarışına 4x100 metrede çıktı. Yarışta takımının son adamı olan Bolt, stafeti aldıktan bir süre sonra üçüncü götürdüğü yarışta sakatlık geçirerek bitiş çizgisini göremedi. Bolt, kariyerinin son yarışında sakatlık yaşayarak pistlere veda etmiş oldu. Yiğitcan Hekimoğlu da Bolt’un kariyerindeki son yarışta yer alan Kıbrıslı Türk olarak önemli bir prestiji yaşamış oldu.

Bu haber toplam 6285 defa okunmuştur
İlgili Haberler