1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Büyük çoğunluk destekliyor
Büyük çoğunluk destekliyor

Büyük çoğunluk destekliyor

Yenidüzen Spor Servisi Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun (KTFF) Kıbrıs Futbol Federasyonu’na (KOP) üyelik sürecini vatandaşa sordu

A+A-

Hüseyin Özbarışçı – Süleyman Rebge

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun (KTFF) ülke futbolunu uluslararası alana açma adına attığı adımları YENİDÜZEN Spor Servisi vatandaşlara sordu. Kıbrıs Futbol Federasyonu’na (KOP) üyelik konusunu birçok vatandaş olumlu bir gelişme olarak nitelendirdi. Özellikle genç nesiller için iyi olacağı görüşü belirtilirken bunun spor ile ilgilenen meslek dallarını da olumlu etkileyeceği görüşü dile getirildi. Bir kısım vatandaş atılan adımların pek fayda getirmeyeceğini söylerken, KTFF’nin Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) açmak istediği temsilciliği engelleyerek önemli bir açılımı ortadan kaldırdığı görüşünü savundu.

Ümit Genç: “İyi bir adım olacak”
“Tamamen olumlu bakıyorum, takımlarımızın artık bir hedefi olacak. Bu ligde olsak şampiyon olsak ne olacak, geleceği düşünmeliyiz. Biz göremesek bile ileride çocuklarımız görür. Eğer profesyonelleşeceksek isek bu iyi bir adım olacak”

Hasan Sabriler: “Birçok meslek grubunu olumlu etkileyecek”
“Kesinlikle iyi oldu. Ülkemizin bir spor dalında uluslararası bir alanda temsil edilecek. Bu olay birçok spor ile ilgilenen meslek grubunu olumlu etkileyecek. Ben bir Kıbrıslı Türk genci olarak olumlu bakıyorum ve federasyonumuzun arkasındayım”

Ali Elmas: “Kıbrıs Türk futbolunun bir amacı olacak”
“Kesinlikle olumlu bakıyorum. Bu azim ve hırsından dolayıda federasyon başkanı Hasan Sertoğlu’nu da kutluyorum. Kıbrıs Türk futbolunun en azından bir amacı olacaktır. Biz ve abilerimiz belkide yararlanamayacak fakat gelecekteki gençlerimiz bundan iyi bir şekilde faydalancak”

Hasan İnkaya: “KTFF’nin kaybedecek bir şeyi yok”
“Yapılanın yanlış bir adım olduğunu düşünmüyorum. Sayın Sertoğlu’nun da açıkladığı gibi bu anlaşma himaye altına girmekten çok esasında güncel bir probleme çözüm getirmektedir. Şu anda KTFF’nin kaybedecek bir şeyi yoktur.Yerli oyuncularımızı izalasyondan kurtulma çabasındadır ve işler umulmayan bir şekilde gidse dahi bu anlaşma her zaman fesh edilebilecek bir anlaşma olduğu için aslında endişelencek bir durum söz konusu değildir.Gerisini zaman gösterecek.”

Hüseyin Çolakoğlu: “Pek fayda getirmeyecek”
“Bu durum Kıbrıslı Rumların işine gelmediği için pek bir ilerleme kaydedilemeyecek. Rumlar uluslararası alanda tanınmış oldukları ve maç yaptıkları için bizim onlara katılmamız işlerine gelmeyecektir. Bu yüzden bu olayın pek fayda getireceğini düşünmüyorum.

Cemal Kılıç: “Ofis açılması engellenmemeliydi”
“Sayın Sertoğlu’nun hareketini doğru bulmuyorum. Bugün ortaya koyduğu görüşler tarihsel gerçeklikle bağdaşmamaktadır. Spora siyaset karıştıran ne Kıbrıs Türkü ne de Türkiye’dir. Kıbrıslı Rum takımlarının Türkiye’de maç yapmaları, Türkiye’nin sporu siyasete alet etmediğinin en önemli delilidir. Keza Türk takımlarının da Güney Kıbrıs’ta maç yapmaları da bu çerçevededir. Sayın Sertoğlu, hükümet ile birlikte ortak bir açıklama yaparak sporun siyasete alet edilmesini kınamalıydı. Kaldı ki Türkiye Futbol Federasyonu’nun uluslararası alanada tanınan, burada ofis açmasını engellemek suretiyle de Kıbrıs Türk futbolunun önünü açacak önemli bir açılımı da ortadan kaldırmış oldu”

Ali Doktoroğlu: “Önünü kesmesinler”
“Futbolcularımız yıllardır içe bağımlı futbol oynuyorlar. Zamanında bende futbolcuydum. Çetinkaya ve Kaymaklı’da futbol oynadım. Dışa açılım hiçbir zaman yoktu. Dolayısıyla bir hamle vardır şu anda onun önünü kesmesinler”

Sadık Üstünal: “Kimse bize söz hakkı vermiyor”
“Şu anda bizim insanımız burada sadece bir figürandır. Yukarıdakiler oyunu yazıyor bizde oynuyoruz. Yıllardır bu hiç değişmedi. Kimse bize söz hakkı vermiyor. Burası Mersin’in bir köyüymüş gibi düşünülüyor. Söyleyeceklerim bu kadar teşekkür ederim”

Ahmet Ramiz Berber: “Altına girmek diye bir şey yok”
“Biz şu anda FIFA’ya başvurduk. Sebebi, bir zamanlar ortağı olduğumuz Kıbrıs Futbol Federasyonu üyesi olmak için. Altına girmek diye bir şey yoktur. İnsanlara yanlış bilgiler veriliyor. 1960-63 yılları arasında Kıbrıs Cumhuriyeti’nin bir ortağıydı bu federasyon ve bu ortaklık çerçevesinde bir çözüm arayışı var. Hasan Sertoğlu’nu sonuna kadar destekliyorum.

Çağın Ilgar: “Bizi çözüme ulaştıracak kişilere ihtiyacımız var”
“Hasan Sertoğlu’nu sonuna kadar desteklemekteyim çünkü bizi sonunda çözümü ulaştıracak kişilere ihtiyacımız var. Dünyaya açılmamızın tek yolu Güney’le birlikte olacağını düşünüyorum”

Dursan Kayal: “Futbolun ilerlemesi lazım”
“Hasan Sertoğlu’nu destekliyorum. Futbolun ilerlemesi lazım. Türkiye’yle bu iş yıllardır yürümüyor. Kıbrıs Türkünün UEFA ve FIFA’ya bir çatı altında girmesi lazım”

Yılmaz Öztürk: “KOP ilk süreçtir”
Süreci destekliyorum. Kıbrıs Futbol Federasyonu’na üye olmakla spor yapan gençlerin uluslararası alana taşınması olacak. İkincisi, bu futbolcuların geleceklerinin garantiye alınması söz konusu olacaktır. Başka bir takıma giderken Dünya’nın her yerinde olduğu gibi transfer bizde de olacaktır. Benim başka bir iddiam vardır. KOP ilk süreçtir. Arkasından diğer federasyonlar da bu gibi girişimleri yapacaklardır”

Taçam Sançar: “Madem ki imkanımız var KOP’a üye olalım”
“Süreci destekliyorum. Hasan Sertoğlu’nun söylediği gibi, Türkiye’nin yetkilileri bizimle hiçbir şekilde irtibat kurmadı. Sürecin bizim adımıza olumlu sonuçlanacağını düşünüyorum. 30 yıldır hiçbir adım atmadan bekledik ve hiçbirşey olmadı daha fazla beklemenin bir anlamı yoktur. Madem ki imkanımız var KOP’a üye olalım.

Kansoy İlgen: “KOP ortak bir federasyondur”
“Süreci kesinlikle destekliyorum. Kıbrıs Futbol Federasyonu ortak bir federasyondur. Rumların hakkı olduğu kadar üye olmak bizimde hakkımızın olduğunu düşünüyorum. Başka türlü olmuyor. Türkiye’den medet ummayı bırakalım. Federasyon başkanları bizim yetkililerimizle fotoğraf bile çektirmedi”

Hasan Öcan: “Süreci tıkamasınlar”
“Süreci destekliyorum. Kıbrıs Türk gençliğinin dünyaya açılmasındaki tek yolu bu adım olduğu için. Bazı insanlar da süreci tıkamasınlar ve gerçekten ülke sporu için hayırlı olmasını temenni ederim.

Bu haber toplam 1667 defa okunmuştur