1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Burslar 'haftaya ödenecek'
Burslar haftaya ödenecek

Burslar 'haftaya ödenecek'

Öğrencilerin ‘burs’ isyanı bitmiyor… Yurt dışında eğitim gören lisans öğrencileri bu yıl da “burs paralarının yatmamasına” tepki gösterdi.

A+A-

Öğrencilerin ‘burs’ isyanı bitmiyor… Yurt dışında eğitim gören lisans öğrencileri bu yıl da “burs paralarının yatmamasına” tepki gösterdi.
Ekim ayı itibariyle burs paralarını alamayan ve ev kirasından okul ihtiyacına kadar büyük mağduriyet yaşayan öğrenciler, “hakkımızı istiyoruz” diyerek yetkililere seslendi.
Her yıl aynı sorunla karşılaştıklarını ve büyük sıkıntılar yaşandığını söyleyen öğrenciler, sınav haftasına az bir süre kala bu sorunla uğraşmak istemediklerini ifade etti.
Konuyla ilgili YENİDÜZEN’e açıklama yapan Maliye Bakanı Müsteşarı Ahmet Havutçu, burslarla ilgili harcama belgelerinin imzalandığını, bursların Pazartesi gününde sonra 2-3 gün içerisinde yatacağını dile getirdi.

“Ailelere yük olmak istemiyoruz”
Ailelerin desteğiyle eğitim hayatlarını sürdürmeye çalışan lisans öğrencileri, Maliye Bakanlığı’nın “bugün yarın” diyerek klişe cevaplarla kendilerini oyaladıklarını savundu.
Her yıl burs parası dilenmekten bıktıklarını vurgulayan öğrenciler, devletin gençlerin sorunlarına karşı duyarsız kaldığını ifade etti.
Yeni eğitim yılının başlamasına rağmen burs harçlarını alamadıklarını vurgulayan öğrenciler, ev kirası, elektrik ve su parasının yanında okul ihtiyaçlarının karşılanmasında sıkıntılar yaşandığını belirtti. Ailelerine yük olmak istemediklerini belirten öğrenciler, burs yatırımlarının düzene girmesini talep etti.

Didem MENTEŞ’in haberi bugün gazeteniz YEİNDÜZEN ve YENİDÜZEN e-gazetede

Bu haber toplam 2995 defa okunmuştur
Etiketler : ,