1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Bursa’da futbol dolu bir gün
Bursa’da futbol dolu bir gün

Bursa’da futbol dolu bir gün

Bursa’da futbol dolu bir gün

A+A-

 


Burhan Gürkan

Ülkemizde yoğun geçen futbol sezonunun ardından gündemin temposunun azaldığı bu günlerde sezonun yorgunluğunu atmak amacıyla kendimize mükafat niteliğinde kısa süreli bir Türkiye seyahati verelim dedik. İki günlük İstanbul tatiline Yenidüzen’den arkadaşlarla yaptığımız organizasyonun içerisine de sezonun son karşılaşması olan Türkiye Kupası finalini ekledik. Kupa yarı final karşılaşmalarının ilki oynandıktan sonra yaptığımız organizasyonda beklentimiz, açılması muhtemel Timsah Arena Stadı’nda bir Fenerbahçe – Galatasaray finali izlemekti. Ancak beklediğimiz gibi olmadı. Yarı final ilk maçını farklı kazanan Galatasaray sürprize yer vermeden finale yükselirken, ilk maçı 2-1 kazanan Fenerbahçe evinde Bursaspor’a farklı yenilerek final vizesini rakibine kaptırdı. Gelişen süreç içerisinde de Timsah Arena’nın finale yetiştirilememesi sonrası Bursa Atatürk Stadı son karşılaşmasında Türkiye Kupası finaline ev sahipliği yaptı.

İLK İŞ İSKENDER YEMEK OLDU

Maçın oynanacağı 3 Haziran sabahı Ercan’dan İstanbul’a hareket ettik. Oradan otobüs seyahati ile feribotla Yalova istikametinden öğle saatlerinde Bursa’ya vardık. Yaptığımız ilk iş tabii ki Bursa ile özdeşleşmiş İskender’den yemek oldu. Şehirde gezdikten sonra karşılaşmadan saatler önce Bursa taraftarlarının formalarını giyerek stadın yolunu tuttuğunu gördük. Taraftarlar stat yanında Arena Büfe’de maçın atmosferine yaptıkları tezahüratlarla girmeye başlamıştı bile. 20.30’da başlayacak maç öncesi 19.00 gibi sahaya gittik. Bursa taraftarları kendilerine ayrılan tribünleri erkenden doldurmuştu. Ancak Galatasaray taraftarları maç başına kadar ancak yerlerini alabilmişti.

BURSA BAŞLADI, GALATASARAY BİTİRDİ

Maça hızlı başlayan taraf ev sahibi ekip olmuştu. Galatasaray’ın birkaç gün önceki şampiyonluk kutlamalarının rehaveti üzerindeyken Bursa hızlı bir giriş yapmış, direkten toplarının ardından penaltıdan kaydettikleri golle Bursa Atatürk Stadı bayram yerine dönmüştü. Ancak bu sevinç kısa sürdü. Burak Yılmaz’ın devre bitmeden kaydettiği golle taraflar soyunma odasına eşitlikle girmiş, ikinci devrenin hemen başında da yine Burak takımını öne geçirmişti. Galatasaray kalesinde ilk gördüğü golden sonra adeta tokat yemiş gibi kendisine gelmişti. Bursa bu kez skoru Volkan ile eşitlerken günün öne çıkan ismi Burak kaydettiği 3’üncü golle kupanın Galatasaray’a gelmesinde büyük katkı sağladı.

16’NCI TÜRKİYE KUPASI ZAFERİ

Karşılaşma sonunda güzel görüntülerin yanı sıra istenmeyen olaylar da yaşandı. Galatasaray futbolcuları haklı sevinçlerini taraftarları ile kutlarken Bursa taraftarları kendilerine yapılan kötü tezahüratlar nedeni ile rakip takım taraftarlarının bulunduğu bölüme geçmek istemiş, polis müdahalesi ile tatsız görüntüler ortaya çıkmıştı. Bunlara rağmen Burak Yılmaz maçın oyuncusu ödülünü alırken, takımı da kupasını 16’ncı kez havaya kaldırarak bu kupayı en çok kazanan takım ünvanına bir kat daha yukarı taşıdı. Karşılaşmadan bir gün sonra ülkeye dönerken aklımızda kalan iki güzel şey; 5 gollü güzel final ve iskender’in nefis tadı oldu.

Bu haber toplam 1269 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 215. Sayısı

Adres Kıbrıs 215. Sayısı