1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Bursa’da başarılı dereceler
Bursa’da başarılı dereceler

Bursa’da başarılı dereceler

KKTC Hava Sporları Federasyonu’na bağlı yamaç paraşüt takımı, Türkiye’nin en iyi paraşütçüleri arasından sıyrılarak dereceye girerek önemli başarı elde ettiler.

A+A-

KKTC Hava Sporları Federasyonu’na bağlı yamaç paraşüt takımı Bursa’da icra edilen Gazi Mustafa Kemal Paşa hedef şampiyonasında Türkiye’nin en iyi paraşütçüleri arasından sıyrılarak dereceye girerek önemli başarı elde ettiler.

Türkiye ve KKTC dahil 19 takım ve 76 yamaç paraşütçünün katıldığı şampiyona çetin hava şartlarında gerçekleşirken paraşütçülerin bilgi ve deneyimleri sayesinde kırımsız ve kazasız bir şekilde sonuçlandı.

Bilgisine başvurulan KKTC Hava Sporları Federasyonu Genel Başkanı Sayın Serdar Turganer, paraşütçülerimizin elde etmiş olduğu başarının havacılıkta eğitim, antrenman ve disiplinin ne kadar önemli olduğunun göstergesi olduğunu ifade ederek devamla şunları söyledi: “Zor şartlarda gerçekleşen şampiyonaya KKTC olarak Cemal Direkci ve Umut Akçıl’dan oluşan takımla katıldık. Türkiye’den katılan tecrübeli 74 yamaç paraşütçüsü ile mücadele eden paraşütçülerimiz önemli sonuçlarla ülkeye döndüler. Cemal Direkçi ferdi olarak ikincilik elde ederken Umut Akçıl da 9. gelmeyi başarmıştır.

Daha önce de Avrupa ikinciliği bulunan yamaç paraşüt takımımızın her geçen gün daha iyi bir noktaya geldiği görülmektedir. KKTC’ni en iyi şekilde temsil ettikleri için paraşütçülerimize teşekkür ediyor ve kutluyorum.”

Bu haber toplam 1142 defa okunmuştur