1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Burası Türkiye’den 50 yıl ileri, çok daha medeni”
“Burası Türkiye’den 50 yıl ileri, çok daha medeni”

“Burası Türkiye’den 50 yıl ileri, çok daha medeni”

‘Kanunsuz uyuşturucu madde ithal ve tasarruf’ suçlamasıyla tutuklanan moda tasarımcısı Barbaros Şansal teminatla serbest kaldı.

A+A-

Ayşe GÜLER

Ercan Havaalanı’ndan önceki gün ülkeye giriş yaptığı sırada narkotik köpeğin tepkisi sonucu üzerinde hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunduğu suçlamasıyla tutuklanan Türkiye’nin tanınış moda tasarımcısı Barbaros Şansal, teminatla serbest kaldı.

Bir günlük tutukluluğun ardından dün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan Şansal’ın yurt dışına çıkışı yasaklandı, tüm seyahat belgelerine polis el koydu.

Haftada bir gün Lefkoşa ve Girne’de en yakın polis karakoluna giderek ispat-ı vücut yapması koşulunu yerine getirecek Şansal, serbest kalması için 40 bin TL nakdi teminat yatırdı.

Teminat şartlarını yerine getirip, serbest kalmasının ardından Şansal, kefaletle serbest kaldığını, böyle bir olayın Türkiye’de başına gelmemesine şükrettiğini söyledi.

Şansal, “Bir kere daha gördüm ki Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti’nin hem polis teşkilatı, hem de hukuk sistemi ve yüce adaleti Türkiye Cumhuriyeti’nden 50 yıl daha ileri ve medenidir” şeklinde konuşarak, bu yüzden Kuzey Kıbrıs’a bir teşekkürünün olduğunu dile getirdi.

Türkiye’nin bu durumdan çok ders alması gerektiğini savunan Şansal, basın açıklamasının ardından mahkemeden uzaklaştı.

Emare maddenin 5 gram 639 mg olduğu tespit edildi
Ceza Davaları Yargıcı Meltem Dündar huzurunda görüşülen teminat duruşmasında, İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı, meseleyle ilgili olarak polis memuru Ahmet Bayram’ı mahkemeye tanık olarak dinletti.
Bayram, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili bulguları aktardı.

Bayram, Barbaros Şansal aleyhinde ‘kanunsuz uyuşturucu madde ithal ve tasarruf’ suçlarıyla ilgili başlatılan tahkikat kapsamında emare olarak alınan maddenin Devlet Laboratuarı’na gönderildiğini ve 5 gr 639 mg olduğunun tespit edildiğini dile getirdi.

Tahkikat tamamlandı
Polis memuru Bayram, Şansal aleyhinde yürütülen tahkikatın tamamlandığını söyledi.
Şansal’ın aleyhine getirilen davaları kabul ettiğini belirterek, TC uyruklu olan Barbaros Şansal’ın Kuzey Kıbrıs’ta ise turist olarak bulunduğunu ifade etti.

Bayram, Barbaros Şansal’ın mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.
Savcı, Şansal’ın 30 bin TL nakdi teminat yatırarak, yurt dışı çıkışının yasaklanmasını, tüm seyahat ve kimlik belgelerini polise teslim ederek, haftada bir gün en yakın polis karakoluna giderek ispat-ı vücut yapması talebinde bulundu.

Öte yandan Şansal’ın avukatı ise mahkemede talep edilen teminat şartlarına itiraz etmeyeceklerini, talebi karşılayabileceklerini söyledi.

“Yüce mahkemenin vereceği adalete inanıyorum”
Yargıç Meltem Dündar, mahkemede aktarılan olguların ardından Barbaros Şansal’a söz verdi.
“Modacı Şansal ise yüce mahkemenin vereceği adalete inanıyorum” şeklinde kısa bir konuşma yaptı.

Yurt dışına çıkışı yasaklandı
Huzurunda yapılan beyanların ardından Yargıç Meltem Dündar,  modacı Barbaros Şansal’ın 40 bin TL nakdi teminat yatırarak, yurt dışına çıkışının yasaklanması ve tüm seyahat ve kimlik belgelerini polise teslim etmesine emir verdi.

Dündar ayrıca Şansal’ın haftada bir gün Lefkoşa veya Girne’de  en yakın polis karakoluna giderek ispat-ı vücut yapması karşılığında teminatla serbest kalmasını emretti.

Teminatı yatırmak için bankadan para çekti
Mahkeme kararının ardından Şansal, polis eşliğinde nakdi teminatı yatırmak için bankaya giderek para çekti.
Kısa bir sürenin ardından mahkemeye geri dönen Şansal, teminat koşullarını yerine getirmesini ardından serbest kaldı.

Bu haber toplam 2390 defa okunmuştur