1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Burada yaşıyorlar!
Burada yaşıyorlar!

Burada yaşıyorlar!

Kiminin kapısı, kiminin penceresi yok, kiminde parkeler, tahta parçaları duvar olmuş, kiminde teneke parçaları çatı…

A+A-

 

• Lefkoşa’nın ‘diğer yüzü’, Haspolat’taki gecekondulardaki manzara değişmedi… Yıllardır aynı bölgede yaşayıp ‘insanca yaşam’ bekleyen bölge sakinleri, halen insanca yaşam koşullarından yoksun…

• Derme çatma gecekondular, bakımsız çevre, her an yıkılacakmış gibi duran çarpık yapılar… Kiminin kapısı, kiminin penceresi yok, kiminde parkeler, tahta parçaları duvar olmuş, kiminde teneke parçaları çatı… Derme çatma barakadan ‘gecekondularda’ sağlıksız yaşam sürüyor…

• Kısa bir süre önce alınan ihbar sonra bir baskın yapıldığını ve konteynerlerde kalan 18 kişinin tespit edilerek yasal işlem başlatıldığını ifade eden Lefkoşa Kaymakamı Alkan Değirmencioğlu, öncelikli yetki ve sorumluluğun LTB’de olmasına karşın işbirliği içerisinde denetim yapıldığını belirtti.

Meltem SONAY

Lefkoşa’nın ‘diğer yüzü’, Haspolat’taki gecekondulardaki manzara değişmedi…

Yıllardır aynı bölgede yaşayıp ‘insanca yaşam’ bekleyen bölge sakinleri, halen insanca yaşam koşullarından yoksun…

Derme çatma gecekondular, bakımsız çevre, her an yıkılacakmış gibi duran çarpık yapılar…

Kiminin kapısı, kiminin penceresi yok, kiminde parkeler, tahta parçaları duvar olmuş, kiminde teneke parçaları çatı…

Derme çatma barakadan ‘gecekondularda’ sağlıksız yaşam sürüyor…

‘İnsanca yaşam’ istemişlerdi…

İşçi ailelerinin kendilerine yaşam alanı yaptığı bölge, yıllar önce de YENİDÜZEN’in haberleri ile dikkatleri üzerine çekmişti.

YENİDÜZEN’in 28 Mart 2013 tarihli manşet haberinde bölgede yaşayan işçi aileleri konuşmuş, hizmet alabilecekleri bir ortam istediklerini dile getirmişti.

‘İnsanca yaşam’ taleplerini ileten gecekondu sakinlerinin kaderi o günden bugüne değişmedi.

Lefkoşa Kaymakamı:  “Konteynerde kalan 18 kişi için yasal işlem başlatıldı”

Söz konusu bölgeye kısa bir süre önce alınan ihbar sonra bir baskın yapıldığını ve konteynerlerde kalan 18 kişinin tespit edilerek yasal işlem başlatıldığını ifade eden Lefkoşa Kaymakamı Alkan Değirmencioğlu, öncelikli yetki ve sorumluluğun LTB’de olmasına karşın işbirliği içerisinde denetim yapıldığını belirtti.

Bölgedeki çarpık yapıları doğrulayan Kaymakam Değirmencioğlu, belediye ile işbirliği içerisinde konunun üzerine gidileceğini kaydetti.

Bu haber toplam 1722 defa okunmuştur