1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Bunun adı KATLİAM!
Bunun adı KATLİAM!

Bunun adı KATLİAM!

Bir süredir Lefkoşa ve çevresinde karşılaşılan ‘köpek zehirleme’ vakalarından biri dün de Gönyeli’de yaşandı. Sabah saatlerinde Gönyeli, Yenikent’te yedi köpeğin zehirlenmiş hali, ‘bunun adı katliam’ dedirtti.

A+A-

 

Bir süredir Lefkoşa ve çevresinde karşılaşılan ‘köpek zehirleme’ vakalarından biri dün de Gönyeli’de yaşandı.
Sabah saatlerinde Gönyeli, Yenikent’te yedi köpeğin zehirlenmiş hali, ‘bunun adı katliam’ dedirtti.

LTB uyarmıştı…

Lefkoşa Türk Belediyesi Halk Sağlığı Şubesi, geçtiğimiz günlerde 28 Mayıs 2015 Taşkınköy bölgesinden köpek zehirlenmesi  ihbarları geldiğini duyurmuş, ekiplerin bölgede yaptığı incelemeler sonucunda bölgede farklı yerlerde şüpheli kutu eti (beef) parçaları tespit edildiğini duyurmuştu.

Şüpheli bulunan bu gıda maddeleri Devlet Laboratuarı’na incelenmek üzere gönderildiği ve yapılan analiz sonucunda gıda maddeleri üzerinde ‘methomyl’ varlığı saptandığını da duyuran belediye, Methomyl’nin bir insektisit türü olup, canlılarda ağız yolu ya da solunum yolu ile alındığında zehirlenmeye sebep olduğu bilgisini de paylaşmıştı.

Lefkoşa Türk Belediyesi, bölge halkı yanı sıra, tüm halka  köpeklerini başıboş bırakmamaları veya gezdirirken hiçbir gıda maddesi yemesine veya koklamasına izin vermemeleri yönünde gerekli tedbirleri almaları gerektiği çağrısında bulunmuştu.

Bu haber toplam 1498 defa okunmuştur