1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Bunu kabul edemeyiz”
“Bunu kabul edemeyiz”

“Bunu kabul edemeyiz”

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu, Serdar Denktaş'ı yanıtladı: “Habersiz temsilcilik açılmasını kabul edemeyiz”

A+A-

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu, Başbakan Yardımcısı Turizm, Ekonomi, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş’ın açıklamalarına cevap verdi. Sertoğlu, “Yaşanan sorunlara Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) ürettiği çözüm buysa bize bir telefon edebilirlerdi. Bizden habersiz, yangından mal kaçırır gibi FIFA’ya yazı yazacaklar, biz de bunu FIFA’dan öğreneceğiz, bunu kabul edemeyiz” dedi.

Sertoğlu “TFF’nin olmadığı toplantıda ne işim var”
Başbakan Yardımcısı Turizm, Ekonomi, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş’ın Türkiye’ye giderken Sertoğlu’na beraber gitmeleri için teklifte bulunduğunu, bunu Sertoğlu’nun reddettiğini açıklaması üzerine Sertoğlu “TFF’nin olmadığı bir toplantıda benim ne işim var. İki bakan oturup bu konuyu çözsün dedim. Eğer TFF ile bizim bir görüşmemiz olacaksa gideriz, ya da oraya gideceklerse biz de gider görüşürüz. Etik olarak doğru bulmadık ve gitmedik. Spor Bakanı problemleri ve çözümünü biliyor. Orada bizi temsil ederken bunları anlatabilir” açıklamasını yaptı.

“Bir telefon edebilirlerdi”
Sorunun çözülmesini istediklerini söyleyen Sertoğlu “Onlar da kendilerine göre bu sorunun çözümünü böyle buldular. Böyle buldularsa bir telefonla bize bildireceklerdi. En güzel çözüm budur. Belki de bizi ikna edeceklerdi” dedi. “Bizden habersiz, yangından mal kaçırır gibi FIFA’ya yazı yazarak KKTC’ye temsilcilik açmak istediklerini bildirecekler, biz de FIFA’dan duyacağız, bunu kabul edemeyiz” diyen Sertoğlu “Bize söylemiş olsalardı biz burada bir Futbol Federasyonu olduğunu söyleyip gerek olmadığını belirtecektik” açıklamasını yaptı.

“Sorun çözülmezse...”
KTFF Genel Kurulu’nda belirtilen 45 günlük sürenin Serdar Denktaş tarafından tehdit olarak algılandığını söyleyen Sertoğlu “Çözüm olacaksa 46 gün de bekleriz. Biz Genel Kurul’da bu kararı tehdit olsun diye almadık. Tepki olarak aldık. Sayın bakan 46’ıncı gün açıklayacaksa sorun yok bekleriz. Yeterki sorunumuzu çözün. Sorun çözülmezse Genel Kurul’un verdiği emri KTFF yönetim kurulu yerine getirmek zorundadır ya da istifa etmek zorundadır” açıklamasını yaptı.

Bu haber toplam 1137 defa okunmuştur