1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. BULUT mağdurları TÜRKİYE'de eylemde
BULUT mağdurları TÜRKİYE'de eylemde

BULUT mağdurları TÜRKİYE'de eylemde

Türkiye'nin yanısıra Kıbrıs'ta da çok sayıda mağdur yaratan Bulut İnşaat için eylemler bitmiyor. 'KKTC' yurttaşlığı da verilen Temel Bulut'a ise ulaşılamıyor!

A+A-

Türkiye’de teslim etmesi gereken binlerce konutu teslim etmeyerek hakkında "dolandırıcılık" suçundan tutuklama kararı çıkarılan, ancak KKTC'de "yurttaşlık" verilen, geride çok sayıda mağdur bırakan Temel Bulut için eylemler sürüyor.

Adada 2011 yılında inşaat sektörüne giren, Dikmen bölgesinde Eviva Lavinium Sitesi’ni satın alarak teslim etmesi gereken yüzlerce evi teslim etmeyen, inşaat müteahhitleri ve birçok esnafı da ödemeyerek adadan kaçan Temel Bulut, ardında 600’e yakın mağdur bıraktı.

Yıllardır evlerinin teslim edilmesini bekleyen Bulut İnşaat mağdurları, yetkililerin seslerini duyması için Türkiye'de, bu kez Esenyurt Belediyesi önünde protesto yaptı.

Bulut İnşaat mağdurları eylem yaptı

Dün öğle saatlerinde Esenler’ de toplanan bir grup Bulut İnşaat mağduru yaptıkları basın açıklamasında uzun yıllardır para ödediklerini fakat evlerinin teslim edilmediğini ve paralarının geri ödenmediğini söyledi.
Bulut İnşaat mağdurları eylem yaptı

İnşaat şirketi sahibi Temel Bulut’ un bir senedir yakalanma kararı olduğunu fakat bulunamadığından da şikayetçi olan grup devlet büyüklerine çağrı yaparak yardım istedi. Basın açıklaması devam ederken mağdurlardan bir kısmı  "Mağdurlar burada başkan nerede’’ diye slogan attı.

Yaklaşık 2 bin kişinin mağdur olduğunu söyleyen öfkeli kalabalık haklarını sonuna kadar arayacaklarını ve eylemlerinin süreceğini açıkladı

Temel Bulut, ‘ülkeye yaptığı yatırım’ nedeniyle İrsen Küçük’ün başbakanlık döneminde Bakanlar Kurulu kararı ile vatandaş yapılmıştı.

Bulut’un KKTC vatandaşlığı K(11)45-2012 tarih ve 4 Ocak 2012 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile onaylanmış, 13 Ocak 2012 tarihinde İçişleri Bakanlığı’na vatandaşlık başvurusunda bulunduğu basına yansımıştı. Bulut, vatandaşlık almasına rağmen KKTC kimliği alamadığı gerekçesiyle, adadan ayrıldığını ve işlerini Türkiye’den yürüteceğine dair basına ilan vermişti.

.

Bu haber toplam 2415 defa okunmuştur