1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Bugün derbi günü
Bugün derbi günü

Bugün derbi günü

K-Pet Süper Lig’in 11’inci haftası Lefkoşa derbisine sahne olacak.

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi
K-Pet Süper Lig’in 11’inci haftası Lefkoşa derbisine sahne olacak. Lig lideri Yenicami ile ikinci Küçük Kaymaklı bugün Atatürk Stadı’nda karşı karşıya gelecekler. Derbiden öte oynanacak olan bu karşılaşmada mağlup olan taraf şampiyonluk yolunda önemli bir puan kaybı yaşayacak. Yenicami kazanması halinde rakibi ile arasındaki puan farkını 6’ya çıkaracak, K.Kaymaklı kazanırsa rakibi ile puanlarını eşitleyecek.

İki takım arasındaki son 6 maç
Her iki takım arasında Yenicami’nin Süper Lig’e geri döndüğü 2011 – 2012 sezonundan bu yana ligde 6 karşılaşma oynandı. Oynanan 6 karşılaşmanın 3 tanesini Küçük Kaymaklı kazanırken, 2 tanesini Yenicami galibiyetle tamamladı. Bir karşılaşmanın beraberlikle sonuçlandığı 6 maçta Yenicami 7, Küçük Kaymaklı 8 gol kaydetti. Yenicami’nin ev sahibi olarak oynanan 3 karşılaşmada Yenicam’inin 1, Küçük Kaymaklı’nın ise 2 galibiyeti bulunuyor.

Kaymaklı aynı, Yenicami geliştirdi
Geçtiğimiz sezon olan 2013 – 2014 futbol sezonunun ilk 10 haftalık periyodu ile bu sezon karşılaştırıldığında Yenicami’nin kendini geliştirdiğini, Küçük Kaymaklı’nın ise aynı konumda bulunduğu görülüyor. Geçtiğimiz sezon Yenicami oynadığı 10 maçta 8 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 25 puan toplarken bu sezon 10 haftanın ardından 28 puan toplayarak 3 puanlık bir gelişme gösterdi. Küçük Kaymaklı bu sezon olduğu gibi geçtiğimiz sezon da 10 maçta 8 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet yaşayarak 25 puan toplamıştı.

Gözler onlarda olacak
Bugün oynanacak Lefkoşa derbisinde hiç kuşkusuz gözlerin üzerinde olacağı futbolcular olacak. Yenicami’nin gol krallığı sıralamasında birinci konumda bulunan futbolcusu Kenneth Ngwoke attığı 13 golle dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Küçük Kaymaklı’da ise 10 haftalık dönemde fileleri 7 kez havalandıran Yasin Kurt, yeşil siyahlıların bu maçtaki kozlarından bir tanesi olacak. Öte yandan iki takımda da eski takımlarına karşı forma giyecek futbolcular bulunuyor. Geçtiğimiz sezon Yenicami forması ile şampiyonluk sevinci yaşayan Tansel Ekingen, bugünkü maçta eski takımı ile ilk kez rakip olacak. Yine geçtiğimiz sezon Küçük Kaymaklı forması ile gol krallığı yaşamış bir isim olan Esin Sonay, eski takımına karşı mücadele edecek. Her iki futbolcunun da ligde bu sezon 3’er golü bulunuyor.

Bu haber toplam 1242 defa okunmuştur