1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. 'Buğday'ın özel gösterimi City Mall'da yapıldı
'Buğday'ın özel gösterimi City Mall'da yapıldı

'Buğday'ın özel gösterimi City Mall'da yapıldı

Yönetmen Semih Kaplanoğlu’nun ‘BUĞDAY’ adlı filmi izleyiciler ile ücretsiz sinema gösterimi 11 Mayıs 2018 Cuma Günü City Mall Cinemall Sinemalarında gerçekleşti.

A+A-

Yönetmen Semih Kaplanoğlu’nun ‘BUĞDAY’ adlı filmi izleyiciler ile ücretsiz sinema gösterimi 11 Mayıs Cuma Günü City Mall Cinemall Sinemalarında gerçekleşti.

Semih Kaplanoğlu kimdir? 

4 Nisan 1963 tarihinde İzmir doğumlu olan Kaplanoğlu; Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Televizyon Bölümü 1984 yılı mezunudur. Senarist, yönetmen, öykü yazarı ve aynı zamanda şairdir. Usta yönetmenin birçok ödülü bulunmaktadır. Yönetmen Semih Kaplanoğlu'nun çok konuşulan filmi Kıbrıs’ta Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi (KİSBÜ) öncülüğünde; Yunus Emre Enstitüsü ve City Mall AVM ve Cinemall katkılarıyla;  11 Mayıs  Cuma günü ise Mağusa City Mall AVM – Cinemall’da saat 19:00’da söyleşi saat 20:00’de ise gösterim gerçekleştirildi. İlgili söyleşinin Moderatörlüğünü KISBÜ Üniversitesi Prof. Dr. Yurdagül Mehmedoğlu’nun yürüttüğü film gösterimi ve söyleşisi sanatseverlere özel ücretsiz gerçekleştirildi. 

KİSBÜ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Tümer ‘sanata destek veren, sanatçılara yeni ufuklar açmasında katkı sağlayan kuruluşlara teşekkürlerini sunarken; böylesine değerli bir filmin KKTC’de üstelik sanat severlere ücretsiz izletebilmenin gururunu yaşadıklarını belirtti. Türk Sinemasına sağlanan katkılar ile ilerisi için kazandırılacak yeni yönetmenler, yeni dehalar ve ülkemizi gururlandıracak yeni uluslararası ödüller anlamına geldiğinin de altını önemle çizdi. 

Birçok sembol ve metaforla zenginleşen, orijinal dili İngilizce olan Buğday filminin çekimleri, Türkiye, ABD ve Almanya'nın farklı şehirlerinde siyah beyaz olarak gerçekleştirildi. Film, parlak bir kariyeri ve bildiği her şeyi terk eden bilim insanı Cemil Akman ile tohum genetiği uzmanı Prof. Dr. Suat Erin'in yolculuğunu konu ediniyor. Türkiye, Almanya, Fransa, İsveç ve Katar ortak yapımı "Buğday"ın başrollerini Jean-Marc Barr, Ermin Bravo, Grigory Dobrygin ve Cristina Flutur paylaşıyor.

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 3046 defa okunmuştur
Etiketler : ,