1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Buffer Fringe Festivali “Düet”leri bu hafta başlıyor
Buffer Fringe Festivali “Düet”leri bu hafta başlıyor

Buffer Fringe Festivali “Düet”leri bu hafta başlıyor

Buffer Fringe Performans Sanatları Festivali bünyesinde gerçekleştirilecek olan Düet sunumlarının 13 Ekim’de Kurtuluş Altaylı ve Natalia Panagioutu’nun sunumuyla Geothe Enstitusünde başlayacak

A+A-

 

Dayanışma Evi, Buffer Fringe Performans Sanatları Festivali bünyesinde gerçekleştirilecek olan Düet sunumlarının 13 Ekim’de Kurtuluş Altaylı ve Natalia Panagioutu’nun sunumuyla Geothe Enstitusünde başlayacağını duyurdu.

Düet, Buffer Fringe Festivali’nin bu yıl oluşturduğu yeni bir deneysel platfrom olarak sanatçıların farklı disiplinlerden ve/ya kültürlerden sanatçılarla birlikte çalışmayı deneyimleyecekleri bir alan sunuyor. Festival, sanatçıları eşleştirip, oluşturulan her ikiliye bir hafta boyunca birlikte çalışabilecekleri bir alan sundu. Bu bir haftalık çalışma süreci sonunda ise, her ikili, çalışmalarını sergileme şansına sahip oluyor.

Festivalin Düet formatında, Kıbrıs’ın her yanından ve yurtdışından sanatçıların oluşturduğu toplam 5 Düet yer alıyor. İlk sunum gecesi olan 13 Ekim’de Kurtuluş Altaylı ve Natalia Panagioutu ile Athina Georgiou ve Anthi Pafiou’nun çalışmaları Goethe Enstitusü’nde sergilenecek. 20 Ekim’de Sakari Laurila Kammari ve Tülin Pektaş’ın çalışmaları Dayanışma Evi’nde; Laura Saumweber ve Petros Konnaris ile Aneesha Michael ve Androula Kafa’nın çalışmaları ise Theatro Polis’de 27 Ekim’de sergilenecek.

Tüm etkinlikler halka açık ve ücretsiz olarak gerçekleştirilecektir.

Dayanışma Evi’nden yapılan açıklamaya göre, Festivalin ana sahne gösterileri ise 1-4 Kasım tarihleri arasında Lefkoşa’da gerçekleştirilecek.

Buffer Fringe Festivali ile ilgili detaylı bilgiye, Dayanışma Evi ve Buffer Fringe Performans Sanatları Festivali’nin Facebook sayfalarından; Dayanışma Evi websitesinden; communications@home4cooperation.info adresinden veya +90 548 834 57 40 numaralı telefondan ulaşılabilir.

Bu haber toplam 1599 defa okunmuştur