1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. “Bu ülkeye adalet, haysiyet, üretim ve hizmet gelecek!”
“Bu ülkeye adalet, haysiyet, üretim ve hizmet gelecek!”

“Bu ülkeye adalet, haysiyet, üretim ve hizmet gelecek!”

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman önceki akşam İskele’de toplantıya katıldı

A+A-

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman önceki akşam İskele’de katıldığı toplantıda geçmişte UBP veya DP’ye kime oy vermiş olursa olsun herkesin son on sekiz ayda memleketteki talanı, yağmayı, peşkeşi, adaletsizliği gözüyle görmüş, kulağıyla duymuş olduğunu, hiç kimsenin bunlardan haberdar olmadığını iddia edemeyeceğini, yolsuzlukların üstünü milliyetçi hamasetle örtmeye çalışanların ipliğinin pazara çıktığını söyledi. Erhürman, “Kamu arazileri, kamu binaları, istihdamlar, vatandaşlıklar... Hepsi ama hepsi adaletsiz biçimde seçim maksatları için dağıtıldı. On yedi yaşına gelmiş ve bu topraklarda doğmuş çocuklarımıza vatandaşlık verin dedik onlar kalktı ülkeye bir günlüğüne gelen turistlere vatandaşlık verdi. Bunlar yurttaş değil tebaa istiyor” dedi. İskele Genişletilmiş İlçe toplantısında konuşan Erhürman partililerden tek bir şey istediğini, onun da seksen gün boyunca uyumadan, dinlenmeden geçmişte kime oy vermiş olursa olsun herkesin ayağına giderek bu gerçekleri anlatması olduğunu belirtti. Erhürman üyelere yeni seçim sistemi hakkında da bilgi verdi.

erhu_rman-i_skelede2.jpg

“Memleketi 18 ayda tarumar ettiler”

Çok kritik bir dönemeçte olunduğunu belirten Erhürman, on sekiz ay önce CTP’nin hükümetten uzaklaştırıldığını, UBP ile DP’nin hükümet kurduğunu ve yolsuzlukların, usulsüzlüklerin, ciddiyetsizliklerin o günden bugüne kadar aralıksız devam ettiğini belirtti. “Ne yaşandıysa gözümüzün önünde yaşandı. Halkımız bunları açık açık gördü. Dağıtılan kamu arazilerini, askeri arazileri, kamu malı binaları kimlere verdiklerini halkımız çok iyi biliyor. Kimleri ne amaçla vatandaş yaptıklarını, kimlere istihdam, terfi verdiklerini biliyor. On sekiz ay gibi kısa bir sürede memleketi tarumar ettiler” diyen Erhürman, gözümüzü açıp canımızı uyandırmazsak önümüzdeki dönemin bu halk için çok acı olacağını kaydetti.

 

erhu_rman-i_skelede5.jpg

“Gözümüzün içine baka baka yaptılar, asla utanmadılar”

Bu seçimin Kıbrıslı Türklerin bir dönem daha bu şekilde yönetilmeyi isteyip istemediğini göstereceği seçim olacağını kaydeden Erhürman, Kıbrıs Türk halkının çocuklarının, torunlarının böyle adaletsiz bir düzende yaşamasını istemediğini ortaya koyması gerektiğini, halkın önemli bir kararın eşiğinde olduğunu belirtti. Erhürman, “Hükümette olanların ne utanması, arlanması, ne  de korkusu kaldı. Meclis’te yüzlerine söylüyoruz ve bize diyorlar ki çatlasanız da patlasanız da yapacağız, edeceğiz... Gözümüzün içine baka baka bu memleketin de, bu halkın da sahibi benim diyorlar. Ne halkı önemsiyorlar ne de gelecek kuşakları” dedi.

 

erhu_rman-i_skelede8.jpg

“Yağma yok bu düzen değişecek”

Erhürman sözlerini şöyle tamamladı:

“Şimdi artık harekete geçme zamanı. Haysiyetimizle oynayanlara, gözümüzün içine baka baka, hiç utanmadan sıkılmadan bunca yolsuzluğu, hukuksuzluğu, adaletsizliği, ciddiyetsizliği yapabileceğini sananlara, sen bu halkın haysiyetiyle, haysiyetimizle  oynayamazsın deme zamanı. Bugünü de geleceği de çalmaya kalkan gelecek hırsızlarına, size ne bugünü ne de çocuklarımızın torunlarımızın geleceğini çaldıracağız deme zamanı. Zannediyorlar ki kurdukları ve böyle devam etsin diye canlarını dişlerine taktıkları bu yağma ve talan düzeni sonsuza kadar sürecek. Ama yağma yok. Girne, Mağusa ve Lefkoşa’dan sonra bu akşam İskele’de de karıncalar harekete geçti. Bu düzen değişecek”.

Bu haber toplam 1907 defa okunmuştur
Etiketler : ,