1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Bu şekilde yapılamaz”
“Bu şekilde yapılamaz”

“Bu şekilde yapılamaz”

KKTC MOK’un 11 Nisan Cumartesi günü yapacağını duyurduğu Olağanüstü Genel Kurul’un yapılmaması için spor federasyonları yeniden mahkemeye gidiyor

A+A-

Hüseyin KIRAL

Girne Kaza Mahkemesi’nde KKTC Milli Olimpiyat Komitesi’nde (MOK) başkanlık duruşmaları devam ederken, Atilla Mahmutoğlu’nun 11 Nisan 2015 Cumartesi günü saat 10:00’da Girne Öğretmen Evi’nde yapmayı planladığı Olağanüstü Genel Kurulu’nun yapılmaması için ülkede faaliyet gösteren spor federasyonları yeniden ara emri alma yoluna gidiyor.

Spor federasyonları sözcüsü, Bilardo Federasyonu Başkanı Aşkın Burcu, “Dernekler yasasına göre kurulan KKTC MOK için yasa Spor Federasyonları MOK’a üye olmak zorundadır ve üye olmayan federasyona devlet katkısı verilmez ifadesi ışığında MOK yönetimi bizi üye kabul etmese de biz federasyonlar olarak hepimiz üyesiyiz” açıklamasını yaptı.

Burcu: “Olağanüstü Genel Kurulu üyelerin imzası ile çağırır”
Spor federasyonları sözcüsü Aşkın Burcu yaptığı açıklamada, “Girne Kaza Mahkemesinin verdiği karara saygı duyuyoruz. Mahkeme Olağanüstü Genel Kurul yapılması yönünde tavsiye kararı vermiştir, genel kurul çağrısını da ancak üyelerin 3/1’inin imzası ile yapılabilir” dedi.
Burcu, “Atilla Mahmutoğlu imzası ile yapılan çağrıda görüldüğü gibi mahkeme emri ile durdurulan Olağan Genel Kurul’u tekrarını yapmayı planlıyorlar ancak buna spor federasyonları olarak izin vermeyeceğiz” açıklamasını yaptı.

“KKTC MOK’da başkan kim davası devam ederken Atilla Mahmutoğlu genel kurul çağrısı yapamaz, bu bir suçtur” açıklamasını yapan Aşkın Burcu, “Elbette spor federasyonları olarak bizler de genel kurul yapılması taraftarıyız ancak kural ve tüzüklere göre yapılmasından yanayız” dedi.

“Yönetime 4 federasyon temsilcisi, 3’de kişisel üye seçilmesi gerekiyor”
Burcu “Olağanüstü Genel Kurul çağrısının gündeminde de görüleceği gibi yönetim kurulu seçimi bulunuyor, ancak bu seçim yapılamayacağı için zaten bu olağan üstü genel kurul geçersiz olacaktır” dedi.

Aşkın Burcu, “KKTC MOK tüzüğüne göre, MOK yönetiminde spor federasyonlarını temsilen 4 temsilci olması zorunludur. Madem ki federasyonlar katılmayacak, o zaman zaten genel kurul kendiliğinden geçersiz olur” açıklamasını yaptı.

Bu haber toplam 1170 defa okunmuştur