1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Bu ne acımasızlık?
Bu ne acımasızlık?

Bu ne acımasızlık?

Geride kalan dokuz yavrunun bakımını şimdilik üstlenen Akçelik, tüm hayvan severlere çağrıda bulunarak; dileyenlerin kendisinden yavruları alabileceklerini belirtti.

A+A-

Tanju KONURALP

Ülkede sık yaşanır olaylardan birisi haline gelen köpek katliamlarına dün, birisi daha eklendi. Ortaköy, 14. Sokak’ta ikamet eden Ali Akçelik’in bakımını üstlendiği ‘Arap’ isimli bir yaşındaki köpek, zehirlenerek katledildi. Katledilen Arap’ın yeni doğmuş dokuz adet yavrusu olması, caniliğin boyutunu daha da yükseltti. Öte yandan Polise ve Çevre Koruma Dairesi’ne yapılan ihbarların da hiçbir sonuç vermemesi, ülkede hayvan haklarına ne derece önem verildiğini bir kez daha gözler önüne serdi.

“Bizim işimiz değil dediler”
Sabahleyin köpekleri Arap’ı ölü halde bulan Ali Akçelik, konuyu derhal polise aktardığını ancak polisin cevabı karşısında hayrete düştüğünü belirtti. Polisin kendisine “Bu bizim işimiz değil. Biz karışmayız” dediğini öne süren Ali Akçelik, “Bu da bir cinayettir. Polisin işi değilse kimin işi?” şeklinde konuştu. Öte yandan Akçelik, Çevre Koruma Dairesi’ni de aradığını ve aynı cevabı aldığını belirterek, ülkede hayvanlara verilen değeri bizzat anladığını açıkladı.

“Avustralya’da olsa…”
Uzun yıllar Avustralya’da yaşadığını belirten Akçelik, daha sonra ülkeye dönerek emeklilik hayatına başladığını kaydetti. Benzeri bir olayın Avustralya’da yaşandığı ihtimaline karşı Akçelik, anında polisin ve ilgili birçok kurumun harekete geçeceğini ve suçu işleyenlerin en kısa zamanda yakalanarak, ağır şekilde yargılanacağını kaydetti. Ancak ülkede polisin dahi kılını kıpırdatmadığı olay karşısında Akçelik, “Demek ki ülkemizde henüz hayvanların bir değeri yok.” Şeklinde yorumda bulundu.

Yavrulara ev aranıyor
Ali Akçelik, Arap’ın katledilmesi ile geride kalan birkaç haftalık dokuz yavrunun bakımını, geçici bir süreliğine üstlendiğini belirtti. Ancak Hem ekonomik açıdan, hem de yer imkanları nedeni ile dokuz yavruya birden bakamayacağını dile getiren Akçelik, tüm vatandaşlardan destek istediğini belirtti. Köpekleri sahiplenmek isteyen kişilerin 0533 838 20 01 nolu GSM hattından kendisine ulaşabileceklerini dile getiren Akçelik, tüm hayvan severlere destek çağrısında bulundu.

Bu haber toplam 1834 defa okunmuştur