“Bu misyonu üstlenmeye devam edeceğiz”

“Bu misyonu üstlenmeye devam edeceğiz”

Dünya Atletizm Şampiyonası'nda 4x100 metrede final koşan Yiğitcan Hekimoğlu basın toplantısı düzenledi.

A+A-

Londra’nın ev sahipliğinde 4-13 Ağustos tarihlerinde 16’ncısı düzenlenen Dünya Atletizm Şampiyonası’nda Türkiye 4x100 metre bayrak takımı ile finalde koşarak dünya 7’nciliği elde eden atlet Yiğitcan Hekimoğlu, düzenlenen basın toplantısı ile başarısını anlattı. Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği’nde (KTSYD) düzenlenen toplantıda Yiğitcan’ın antrenörü Celal Keleş ve KKTC Atletizm Federasyonu Başkanı Hüseyin Eğitmen de yer aldı.

 

Eğitmen: “Ne gerekiyorsa yapılacağının sözünü aldık”

Basın toplantısında ilk sözü alan KKTC Atletizm Federasyonu Başkanı Hüseyin Eğitmen aldı.

Eğitmen, Yiğitcan’ın 2017 yılı başından bu yana Balkan Salon Şampiyonası’nda 3’üncü, İslam Oyunları’nda 2, son olarak Dünya Şampiyonası’nda dünya 7’ncisi olduğunu hatırlattı.

Başbakanımızı Hüseyin Özgürgün’ü ziyaret ettiklerini söyleyen Eğitmen, “Celal Keleş ve Yiğitcan’a maddi destekte bulundular. Onu daha ileriye taşımak için ne gerekiyorsa yapılacağı sözünü aldık” ifadelerini kullandı. “Kıbrıs Türk sporunda Dünya Şampiyonası’na giden bir sporcu için olimpik bir branşta ödüllendirme adına bir çalışma yapılabilir. Arzumuz budur” diyen Eğitmen, “Böylelikle hem sporcular için hedef olur. Bu konuda Spor Dairesi ile yaptığımız görüşmede bizi çağıracaklarını ve ilgililerle çalışma yapıp bir yönetmelik olacağı sözünü aldık” şeklinde konuştu.

 

Keleş: “Önceki yıllara göre bu seviye en zirvesi”

Sözlerine “Basında her noktada desteğinizi bize gösterdiniz. Biz de buna karşılık verebilmek için çok çalıştık. Bugün geldiğimiz bu noktada olmaktan sizinle birlikte gurur duyduk” diyerek başlayan Yiğitcan’ın antrenörü Celal Keleş, “Bu başarıları sizlere yaşattığımız için sevincimiz ve mutluluğumuz o kadar daha arttı. Bu seviyede olmak, yarışabilmek, önceki yıllardaki seviyelerin aslında en zirvesi” ifadelerini kullandı.

 

“Yıldızlar seviyesinde yarıştığımız atletlerden bugün 4-5 tanesi kaldı. Biz onlardanız”

Yıldız ve gençlerde dünyanın en iyileri ile o yaş gruplarında yarıştıklarını söyleyen Keleş, “Şimdi en üst seviyede devam ediyoruz. Yıldızlar seviyesinde yarıştığımız atletlerden bugün bizim seviyede yarışan 4-5 atlet var. Biz onlardan bir tanesiyiz. Bunu söylemekteki amacım; yıldızlar seviyesinde 90 atlet vardı sprintte, bugün bizimle 3 tanesi bu seviyede. Bu bizim için çok büyük bir başarı” dedi.

Elde edilen başarının ülke olarak övünülecek bir şey olduğuna vurgu yapa Keleş, “Oralara gidilebileceğini, oralarda yarışılabileceğini çocuklarımıza aktarabilirsek, başkalarının da oralarda yarışabileceğini görebiliriz. Yetenek doğru şekilde yönlendirilirse yeni çocukları o piyasaya çıkarabiliriz” şeklinde konuştu.

 

Yiğitcan: “En iyi 16 takımdan 14’üncü olarak şampiyonaya katılmak çok mutlu etti”

Basın toplantısında sözü alan Yiğitcan Hekimoğlu, ilk çalışmaya başladıkları yıldan itibaren Olimpiyat ve Dünya Şampiyonası hedeflerinin olduğunu söyledi. “Sizleri sevindirmek için bu hedefe 1 yıl geç vardık” diyen Yiğitcan, “Olimpiyat öncesi şanssız bir sakatlık yaşamış, Rio olimpiyatlarına katılamamıştım. Bu yıl Dünya Şampiyonası’nı çok istiyorduk. Bireysel ve bayrak takımı olarak bunu başarabileceğimizi biliyorduk. Dünyanın en iyi 16 takımı içerisine gelmek bile başarı. Bu seviyeye gelmek için çok çalışmanız gerekiyor. Bunların arasından sıyrılıp 14’üncü olarak şampiyonaya katılmak çok mutlu etti” dedi.

 

“Finale çıkmak bizim için özel bir başarıydı”

“Takım içerisine ben dahil olduktan sonra finali başarabileceğimize inandık” diyerek sözlerini sürdüren Yiğitcan, “Takım arkadaşlarımızla sık sık konuşarak bunu başarabileceğimize inandık. Seçmede Türkiye tarihinin en iyi ikinci derecesini koştuk. Finale çıktıktan sonra gelen yorumlarla bir madalya şansımızın olduğuna inandık. Tepkiler bu yönde oldu. 4x100 çok risk içeren bir branş. Finale çıkmak bizim için özel bir başarıydı. Çok yeni bir takım olduğumuz için finalde yarışmak bile inanılmaz tarifsiz bir duyduydu. Call Room’da dünyanın en iyileri ile birlikteydik. Justin Gatlin ile birbirimize şans diledik. Benim için çok olağanüstü durumlardı. Bunu yaşamış olduğumuz için çok mutluyum” dedi.

 

“Bu seviyede olmak çok güzel”

“Ülkeme ve milletime bunu yaşattığım için çok mutluyum. Bundan sonra bu misyonu üstlenmeye devam edeceğiz. Gelecek sene Avrupa Şampiyonası var” diyen Hekimoğlu, “Orada çok ciddi madalya şansımız var. Şu an madalya kovalayan durumdayız. Bu seviyede olmak, bu hazı yaşamak çok güzel. Umarım gelecek sene Avrupa Şampiyonası ve sonrasında 2020 Olimpiyatları’nda madalya kovalayacağız. Bana destek verenlerden dolayı herkesin orada olduğunu hissettim. Kıbrıs halkının, burada spor yapan insanların bir bütün olarak hareket etmesi çok yankı uyandırdı. Biz onlara buradan oralara gidip yarışabileceğimizi gösterdik. Umarım gerekli hazırlıkları yaparak ülkemizi temsil etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

“Ülkede spor politikasının olmasını çok isteriz”

Ülkede bir spor politikasının olmasını kendisinin, antrenörünün ve federasyon başkanının çok istediğini belirten Hekimoğlu, “Bu sadece atletizmde değil, sporun tamamında olmalı. Bu politika çerçevesinde yeni isimlerin çıkması bizim misyonumuz içerisinde yer alıyor. Kendi ülkelerine ne kadar destek verdiklerini ikili temaslarımızda yurt dışında görüyoruz. Gerekli katkılar sağlanabilirse benim gibi birçok çocuk çıkabilir. Bu tabi ki tek taraflı olmayacak, ikili ilişkilerin olması lazım. Böylelikle bu tür dünya ve Avrupa arenasında açılabiliriz” dedi.

 

“Türkiye adına yarışan arkadaşlara büyük saygım var”

Türkiye 4x100 metre takımında birçok devşirme sporcunun olmasının herhangi bir sorun teşkil edip etmediği yönündeki soruya cevap veren Hekimoğlu, “Türkiye adına yarışan arkadaşlara çok büyük bir saygım var. 4-5 yıldır bu devşirme konularının içerisindeyim. Bu sporcular gelerek bizim bayrağımız altında yarışıyorlar. Ramil gibi, seneler önce Elvan gibi bir rol model yaratıp genç nesillere bir örnek yaratılması lazım. Bu durumdan rahatsızlık duyan da var, saygı duyan da. Bir hedef koyduysanız, bunlar engel değildir” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 2100 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.