BU MAÇ KAÇMAZ

BU MAÇ KAÇMAZ

GAÜ Çetinkaya, ligin 5. Haftasında Yenicami’yi konuk ediyor

A+A-

Hüseyin Özbarışcı

K-Pet Süper Lig’in 5’inci haftası, Kıbrıs Türk futbolunun en büyük ve en eski derbi maçlarından birine sahne oluyor. GAÜ Çetinkaya ile Yenicami, yarın saat 17.00’de Atatürk Stadı’nda karşı karşıya gelecek.

 

Kıbrıslı Türklerin en büyük derbilerinden biri…

GAÜ Çetinkaya ile Yenicami rekabeti, uzun yıllar öncesine dayanıyor. Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun(KTFF) 1955 yılında kurulmasıyla birlikte ilk maç 1956-57 sezonunda oynanmıştı. Çetinkaya ile Yenicami’nin arasında oynanan maçlar yıllardan beridir Kıbrıslı Türklerin en büyük derbilerinden biri olarak nitelendiriliyor.

 

Son 5 sezonda Yenicami üstünlüğü…

GAÜ Çetinkaya ile Yenicami arasında son 5 sezonda Yenicami üstünlüğü bulunuyor. 2012-2013 sezonundan bu yana oynanılan 10 lig karşılaşmasının 4 tanesini Yenicami, 1 tanesini Çetinkaya kazanırken, diğer 5 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Yenicami bu karşılaşmalarda rakibine 17 gol kaydederken, Çetinkaya ise 12 kez Yenicami filelerini havalandırabildi. Çetinkaya, rakibine karşı ligdeki son galibiyetini 2012-13 sezonunda 5-0’lık skorla kazanmıştı.

 

Yabancı oyuncuları dikkat çekiyor

Süper Lig’in 5’inci haftasında yarın karşılaşacak olan GAÜ Çetinkaya ve Yenicami’de yabancı oyuncular dikkat çekiyor. Ligde geride kalan 4 haftada iki takımın da yabancı oyuncuları kısa sürede kalitelerini konuşturdu. Çetinkaya, geride kalan 4 haftada 9 kez fileleri havalandırırken, gollerin 9’unu da yabancı oyuncuların kaydetmesi gözlerden kaçmadı. Sarı kırmızılı ekipte şu ana kadar en çok golü 5 golle Hermann kaydetti. Konuk Yenicami’de de benzer tablo dikkat çekiyor. Süper Lig’in son şampiyonu Yenicami 13 kaydetti. Rakip filelere kaydedilen 13 golün 8’i John Ebuka ve John Okoli’den geldi.   

 

Bu haber toplam 1936 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.