1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Bu kez polis tutuklandı
Bu kez polis tutuklandı

Bu kez polis tutuklandı

Hücredeki tutukluya telefon verdiği iddia edilen polis memuru tutuklandı

A+A-

Gamze PİR BAYKUR

Mağusa’da Uçanok grubu ile Felek grubu arasında meydana gelen kavgada “Kavga ve rahatsızlık” ve “Kanunsuz topluluk” suçlarından dolayı tutuklanan ve İskele Polis Müdürlüğü hücrelerine yerleştirilen Felek grubundan zanlı Haluk Güvence’ye telefon temin ettiği gerekçesiyle hücrelerde görevli Polis Memuru S.Ö tutuklandı. “Görevini kötüye kullanma” suçlamasıyla dün İskele Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı, tahkikat maksatları bakımından 2 gün süreyle poliste tutuklu kalacak.

Hücredeki tutukluya başkasının aracılığı ile cep telefonu verdi...
Meselenin tahkikat sorumlusu Müfettiş Muavini Ahmet Tuluhan, Mağusa’da meydana gelen “Kavga ve rahatsızlık” ve “Kanunsuz topluluk” suçlarından İskele Polis Müdürlüğü hücrelerinde tutuklu bulunan Haluk Güvence’nin 23 Ağustos tarihinde yapılan aramada bir adet cep telefonu ile sim kart bulunduğunu açıkladı. Tuluhan, yapılan soruşturmada 22 Ağustos tarihinde 00:01 ve 08:00 saatleri arasında hücre görevlisi olarak bulunan zanlı S.Ö’nün konu cep telefonu ile sim kartını başka bir şahıs aracılığı ile  hücre talimatlarına göre hücrelere telefon sokulmaması yönünde emir olmasına rağmen Haluk Güvence’ye verip dışarıdaki kişilerle koşmasını sağlayarak ceza yasasında belirtilen “Görevini kötüye kullanma” suçunu işlediğini açıkladı. Zanlının  24 Ağustos tarihinde tespit edilerek tutuklandığını belirten Tuluhan, S.Ö'nün tasarrufunda bulunan cep telefonu ile sim kartın incelenmek üzere emare olarak alındığını söyledi.

Telefon dökümleri bekleniyor...
Müfettiş Muavini Ahmet Tuluhan, zanlı S.Ö'nün, Haluk Güvence’ye vermiş olduğu telefonun kutusunun, konu telefonu temin ettiği İskele-Bahçeler yolu üzerinde bulunduğunu ve kutu üzerindeki IMEI numarası ile Güvence’nin tasarrufunda bulunan IMEI numarasının örtüştüğünü belirterek, S.Ö'nün aracında yapılan aramada ise Güvence’nin tasarrufunda bulunan cep telefonuna uygun bir adet şarj cihazı bulunduğunu söyledi. Zanlı S.Ö'ye ait cep telefonu görüşmelerinin dökümlerinin beklendiğini belirten Tuluhan, zanlının irtibat içerisinde bulunan kişilerin tespit edilerek ifadelerinin alınması gerektiğini ifade etti. Tuluhan, ayrıca S.Ö'nün  cep telefonunun incelenmek üzere PGM’ye gönderileceğini ve mesajlaşma dökümlerinin temin edileceğini açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Tuluhan, zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

2 gün tutuklu kalacak...
İskele Kaza Mahkemesi Başkanı Beril Çağdal, zanlı S.Ö'nün tahkikat maksatları bakımından 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 2420 defa okunmuştur