1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Bu kez oy kullanıyorum!
Bu kez oy kullanıyorum!

Bu kez oy kullanıyorum!

Beş yılda bir gerçekleşen Avrupa Parlamentosu seçimleri Avrupa Birliği’ne, politikalarına, destek programlarına şekil verecek 751 parlamenteri 28 ülkeden nüfus oranlarına göre  seçiyor.

A+A-

500 Milyon kişilik Avrupa Birliği ailesinin bir üyesiyim. Seyahat özgürlüğüm var. İstediğim Avrupa Birliği üyesi bir ülkede diğer yaşayabilirim, çalışabilirim, eğitim alabilirim.

Avrupa Birliği’nin günlük hayatım üzerinde etkisi var. Başbakanlık altında faaliyet gösteren Avrupa Koordinasyon Merkezi ve Meclisim Avrupa Birliği’ne uyum yasaları üzerinde yıllardır çalışıyor. Bu yasalar belki ağır aksak, belki eksik ama yine de uygulamaya giriyor. 

Avrupa Komisyonu 2006 yılından beri Kıbrıslı Türklerin ekonomik ve sosyal gelişimine katkıda bulunmak amacı ile çeşitli programlar uyguluyor. Sivil toplumdan, eğitime, çevre korumadan, insan haklarına geniş bir yelpazede çalışmalara destek oluyor. Bunlardan istediğime katılıyorum, gelişiyorum, çoğalıyorum, ses veriyorum, destekleniyorum!

Beş yılda bir gerçekleşen Avrupa Parlamentosu seçimleri Avrupa Birliği’ne, politikalarına, destek programlarına şekil verecek 751 parlamenteri 28 ülkeden nüfus oranlarına göre  seçiyor. Kıbrıs 6 Parlamenteri Avrupa Parlamentosu’na gönderiyor. Çok değil 6. Ancak bu 6 Parlamenterin kim olacağı üzerinde benim de söz hakkım var!

  • Bu demokratik hakkı kullanmak için, hayatımı etkileyen kararlarda söz hakkına sahip olmak için oy kullanıyorum!
  • İnsan haklarına, hukuğun üstünlüğüne, eşitliğe, adalete inanan, bu değerleri savunan adayları seçmek için oy kullanıyorum!
  • Avrupa Birliği Kurumlarına sesimi taşıyabilmek için oy kullanıyorum!
  • Avrupa Birliği vatandaşlığımın bana sadece haklar ve özgürlükler vermediğine, aynı zamanda sorumluluklar da yüklediğine, oy vermenin bu sorumlulukların başında geldiğine inandığım için oy kullanıyorum!
  • Kıbrıs sorunu çözüldüğü an hayatıma yerleşecek gerçekliği anlayabilmek, daha yakından tanıyabilmek için oy kullanıyorum!
  • Avrupa Demokrasisi’nde ben de varım diyebilmek için oy kullanıyorum!
  • Kıbrıslı Türklerin uğradığı haksızlıklara karşı Kıbrıs’ta verdiğim mücadeleyi Avrupa’ya taşıyabilmek için oy kullanıyorum!
  • Türkçe dilinin Avrupa Lisanı olmasını destekleyecek    Parlamenterler, Avrupa Parlamentosu’nda olsun diye oy kullanıyorum!
  • Bir seçimde aynı adaya Kıbrıslı Türklerin ve Kıbrıslı Rumların oy verebileceğini göstermek için, barış için oy kullanıyorum!
  • Avrupa’da yükselen ırkçılık, ayrımcılık ve şiddete demokratik bir cevap verebilmek için oy kullanıyorum! 
  • Demokrasiyi Tasarlamak için oy kullanıyorum!
  • Özlediğim değişimin kendisi olabilmek için Avrupa Parlamentosu seçimlerinde, bu kez ben de oy kullanıyorum!


 


Nasıl Oy Kullanılır?

Avrupa Parlamentosu seçimleri için:

26 Mayıs Pazar Günü
Sabah 7:00-12:00
Öğleden sonra 13:00-18:00       

saatleri arasında güneye geçiş kapılarının hemen yanına kurulacak 10 noktada oy kullanılacaktır. Bu noktaları seçimlerden iki hafta önce yine bu sayfadan takip edebilirsiniz.

Oy kullanabilmek için 2001 tarihinden sonra alınmış Kıbrıs Cumhuriyeti kimlik kartınız mutlaka yanınızda olmalıdır. Başka bir kimlik belgesi ile oy kullanamazsınız.

Adaylar grup olarak oy pusulasında yer alacaktır. Sadece tek bir gruba oy verebilirsiniz. Her grup içerisinde en fazla iki tane seçim yapmanız durumunda seçtiğiniz adaylar, grup oyuna ek olarak bir oy daha alacaktır. Farklı gruplardan adaylara oy veremezsiniz. 
 


 

Avrupa Parlamentosu ve AP Seçimleri ile ilgili sorularınızı avrupa@yenidüzen.com adresinden bizlere iletebilirsiniz.

 

 

     

Bu haber toplam 2265 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler