1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Bu kez de 'Türk-Ürdünlü' kavgası
Bu kez de Türk-Ürdünlü kavgası

Bu kez de 'Türk-Ürdünlü' kavgası

Girne bölgesinde bulunan bir öğrenci yurdunda Türkiye ve Ürdün uyruklu öğrenciler arasında çıkan kavga mahkemede bitti. 17 zanlı 1'er gün tutukluluk aldı

A+A-

Didem MENTEŞ

Girne’de bir öğrenci yurdunda Türkiye ve Ürdünlü uyruklu iki grup arasında çıktığı iddia edilen kavga sonucunda 17 öğrenci tutuklandı. Geçtiğimiz Cuma günü meydana gelen kavga sonucu 17 öğrenci gözaltına alınarak tutuklanırken dün Girne Kaza Mahkemesi’nde çıkarıldı. Zanlılar; M.K.H., S.Z.K, O.M., M.A., A.M.A.H, İ.S.R.K., F.A., M.A., S.S., D.A., İ.Ç.Ş, H.S., M.K., O.B., F.A., T.Ö. ve M.A., “kanunsuz topluluk, kavga, rahatsızlık ve tecavüzü alet bulundurma” suçlarıyla bağlantılı olarak ek tutukluluk aldı.Mahkemeye getirilen çoğu öğrencinin yara bere içerisinde olduğu görüldü.

4 suçlama
Girne Kaza Mahkemesi nöbetçi Yargıcı Alev Ulunay Hüdaverdi, huzurunda görülen tutukluluk duruşmasında İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Mustafa Atakara ve zanlıların avukatı hazır bulundu. Savcı Atakara, Girne Adli Şubede görevli meselenin tahkikat memuru Süleyman Çelik’i mahkemeye tanık olarak dinletti. Çelik, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı. Çelik, zanlıların 22 Mayıs 2015 tarihinde Girne’de Edremit bölgesinde faaliyet gösteren bir öğrenci yurdunda meydana gelen“Kanunsuz topluluk, kavga, rahatsızlık ve tecavüzü alet bulundurma” suçlarıyla bağlantılı olarak tutuklandığını açıkladı.

1’er gün tutukluluk
Zanlılar aleyhinde başlatılan soruşturmanın devam ettiğini söyleyen Süleyman Çelik, meseleyle ilgili alınması gereken birçok ifadeler olduğunu dolayısıyla zanlıların 1’er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını talep etti. İddia makamı ve zanlı avukatının yaptığı beyanları da değerlendiren Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi, tahkikatın devam ettiğine bulgu yaparak zanlıların 1 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

Bu haber toplam 1942 defa okunmuştur