1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Bu kaçıncı yangın?
Bu kaçıncı yangın?

Bu kaçıncı yangın?

Lefkoşa Sanayi Bölgesi’nde, bir dönem Kaymakamlığın çöp toplama merkezi olarak kullandığı alanda yine yangın çıktı.

A+A-

Lefkoşa Sanayi Bölgesi’nde bir dönem, Kaymakamlığın çöp toplama merkezi olarak kullandığı alanda yangın çıktı. Dün saat 11.00 sularında meydana gelen yangına, bölgede demir kesen hurdacıların sebep olduğu iddia ediliyor. Yangın, İtfaiye ve Lefkoşa Türk Belediyesi Ekipleri’ne ait dozerlerin müdahalesi sonucunda durdurulurken; bölgedeki bazı sanayiciler, bu bölgenin artık kapatılması gerektiğine işaret etti. Öte yandan konu ile ilgili bilgi veren Çevre Dairesi Müdürü Eşref Ünlüsoyer ve Sanayi Dairesi Amiri Öcal Erten birer görüş verdi.
 

Bölge güvenlik altına alınmalı
Defalarca yangın çıkmasına rağmen, halen bölgenin denetim altına alınmaması, konusunda tepki koyan sanayiciler, buranın kullanıma kapatılması gerektiğini ortaya koydu. Yolun kapatılmaması halinde, aynı şekilde ihmallerin devam edeceğini öne süren sanayiciler, bu yönde yetkili kurumlardan, gereğinin yapılması talebinde bulundu.
 

Eşref Ünlüsoyer: “Görenler ihbar etsin”
Yangının hemen akabinde, daire personelinin, bölgede inceleme gerçekleştirdiğin i belirten Çevre Dairesi Müdürü Eşref Ünlüsoyer, bölgede kaçak boşaltım yapıldığını bildiklerini ifade etti. Daire olarak kendilerinin, çöp döken kişilerin yakalanması durumunda, sadece ceza kesmekle yetkili olduklarını ifade eden Ünlüsoyer, bu yönde de bölgedeki sanayicilerin gerekli ihbarları yapmadığına değindi.

Tanju KONURALP 'in haberi bugün gazeteniz YENİDÜZEN ve YENİDÜZEN e-gazetede

Bu haber toplam 2459 defa okunmuştur
Etiketler : ,