1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Bu kaçıncı?
Bu kaçıncı?

Bu kaçıncı?

Gönyeli’de bir inşaatta beton dökümü sırasında destek demirlerinin kayması sonucunda kalıp çöktü

A+A-

 

• 2011: 270 yaralı, 6 ölü.
• 2012: 214 yaralı, 4 ölü.
• 2013: 230 yaralı, 7 ölü.
• 2014: 205 yaralı, 5 ölü.
• 2015 ilk ay: 1 ölü, 4 yaralı


Gönyeli’de bir inşaatta beton dökümü sırasında destek demirlerinin kayması sonucunda kalıp çöktü. Kazada, 4 işçi hafif yaralandı.
TAK muhabirinin Polis Basın Subaylığı’ndan aldığı bilgiye göre kaza, saat 16.30 sıralarında Tuncay Bağışkan’a ait inşaatta meydana geldi. Omix isimli beton dökme şirketinin beton dökümünü gerçekleştirdiği sırada kalıbı destekleyen demirin kayması sonucu inşaatın kalıbında çökme oldu.
Kaza sırasında inşaatta çalışan Mustafa Ay (40), Battal Kanlıca (42), Mehmet Bayraktar (47) ve Abdullah Beşli (45) yaralandı.
Polis, hafif yaralanan işçilerin Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde tedavi edildiğini belirtti.
Bu arada Çalışma Bakanlığı’nın verilerine göre son dört yılda meydana gelen iş kazarlarında 919 kişinin yaralandığı, 22 kişinin ise hayatını kaybettiği görüldü. 2011 yılında meydana gelen iş kazalarında 270 kişinin yaralandığı 6 kişinin öldüğü görülürken, 2012’de bu rakam 214 kişinin yaralanması 4 kişinin ise hayatını kaybetmesiyle sonuçlandı. 2013 yılında ise 230 kişinin yaralandığı görülürken ölü sayısının 7’ye çıktığı kaydedildi. 2014 yılının ilk on ayında ise meydana gelen iş kazalarında 205 kişinin yaralanarak, ölü sayısının ise 5 olduğu belirtildi. 2014 yılının Ekim ayına kadar iş kazalarıyla ilgili Başsavcılığa toplam 32 dosya havale ederken, bu dosyalardan 5 tanesinin sonuçlandığı kayıtlara geçti.


“Denetim var ama…”

Anımsanacağı üzere İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları Birliği eski Başkanı ve Yönetim Kurulu üyesi Emir Taşçıoğlu, daha önce yaptığı açıklamalarda, inşaatlarda denetimlerin yapıldığını ancak denetlenmeyen çok fazla inşaat olduğunu söylemişti. Taşçıoğlu, iş verenin tüm araç gereci temin etmesine rağmen işçiler kullanmayı göz ardı ediyorsa sorumluluğun yine iş verene ait olduğunu vurgulamıştı. Taşçıoğlu iş kazalarının ve tedbirsizliğin önüne geçebilmek için Türkiye’ deki caydırıcılığı yüksek cezaları işaret etmişti.

“Cezalar artırılmalı”

Taşçıoğlu, denetlemeler esnasında, aynı sokakta yapımı devam eden inşaatlardan biri veya bir kaçı denetlenirken diğerlerinin denetlenmemesi durumu ile de çok sık karşılaştıklarını ve şikayet aldıklarını söylerken, denetleme işinin adil yapılması gerektiğinin altını çizmişti
Emir Taşçıoğlu, Türkiye’de bu konuda çok ciddi cezaların olduğunu Kuzey Kıbrıs’ta da ciddi para cezaları getirilirse iş kazaları ve tedbirsizliğin daha kolay önüne geçilebileceğini belirtmişti.

Bu haber toplam 1416 defa okunmuştur