1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Bu haftanın isimleri, AVICII VE JOHN NEWMAN
Bu haftanın isimleri, AVICII VE JOHN NEWMAN

Bu haftanın isimleri, AVICII VE JOHN NEWMAN

Bu haftanın isimleri, AVICII VE JOHN NEWMAN

A+A-


Ersin KAŞİF

DÜNYA ÇAĞDAŞ DANS MÜZİĞİNİN İSMİ “AVICII”

2013 yılında çıkardığı çok ödüllü ilk albümü True ile çağdaş dans müziğinin sınırlarını tam anlamıyla baştan belirleyen dünya yıldızı Avicii’nın ikinci albümü “Stories” muhteşem.  Bu yaz 22 ülkede iTunes listelerinde bir numaraya yerleşen Waiting For Love’ı da içinde barındıran 14 şarkıdan oluşan bu yeni albüm süper. Çıkış albümü True ile 84 ülkede iTunes listelerinde bir numaraya yerleşmişti. Grammy adaylığı olan prodüktör, şarkı yazarı ve DJ yaptığı tüm şarkıların anlatmak istediği bir hikayeye dayandığını belirtti. Stories albümündeki yeni şarkılar Avicii’nin True albümünün çıkışından itibaren yaşadığı deneyimlerin bir yansıması. Stockholm’de 80 000 yerli hayranına çalıp True turnesi için 500 bin bilet satılmıştı.

True albümünde akustik enstrümanları çağdaş elektronik müzik sesleriyle birleştiren Avicii, Stories albümünde bunu elektronik müziğin marşı haline gelen, müziğini derin olarak tanımlamamızı sağlayan yüksek kaliteli tarzından ödün vermeden bir adım daha ileri taşıyor. Avicii’nin deneyselliğe olan yatkınlığı Stories albümünde de devam ediyor. Soul ve caz öğeleri taşıyan Touch Me ve metalik, hip hop tınılarına sahip olan Pure Grinding şarkıları arasındaki fark onun geçtiğimiz iki yıl içinde nasıl geliştiğini gösteriyor. AVICII, en çok dinlenen 10. sanatçı haline gelmesiyle çağının en ilham verici dans müziği sanatçılarından biri olarak yerini garantiliyor. İşte Storiesde yer alan şarkılar: 1. Waiting For Love 2. Talk To Myself 3. Touch Me 4. Ten More Days  5. For A Better Day  6. Broken Arrows 7. True Believer  8. City Lights 9. Pure Grinding 10. Sunset Jesus  11. Cant Catch Me 12. Somewhere In Stockholm 13. Trouble 14. Gonna Love Ya. (EMI Music Haber)

Haftanın Albümü;  JOHN NEWMAN ve  "REVOLVE"

John Newman, listelerde üst sıralara yükselen vurucu hit single’ı Come And Get It’in ardından merakla beklenen yeni albümü Revolve’u piyasa sürdü! Revolve klasik ve zamansız ama asla retro değil! Açılışı, Idris Elban’ın eşlik ettiği ve albümle aynı adı taşıyan şarkı ile yapılan albümün prodüktörlüğünü Geg Kurstin (Sia, Beyoncé, Ellie Goulding, Katy Perry & Lana Del Rey) üstlendi. Albüm Los Angeles, Londra ve Miamide kaydedildi. Albüme eşlik eden ve onunla aynı adı taşıyan kitap Revolve, Quadrille tarafından hazırlandı. Bu, Johnun ilk ve ikinci albümünü oluştururken geçirdiği yaratıcı süreci belgeleyen ve ilk elden yazılan bir kitap.
Revolverdan yayınlanan ilk single Lights Down’ı dinlemek için: http://bit.ly/1Kv1jQU linke girebilirsiniz. Newman, çıkış albümü Tribute ile ABD iTunes listelerinde 2. sıraya yükselmişti. Avrupa, Avustralya ve Yeni Zelandadaki başarıları da bir o kadar dikkate değer. Çift platin plak kazandığı Avusturya, İtalya, Çek Cumhuriyeti ve Norveç’in yanı sıra İngiltere, İrlanda, Yeni Zelanda, ve İsviçrede platin plak başarısına ulaştı. (EMI Music Haber).

Bu haber toplam 2112 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 246. Sayısı

Adres Kıbrıs 246. Sayısı