1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Bu hafta, ‘haftanın albümü’ bizden…Ahmet Sönmezler’den ‘KOYUNBABA’
Bu hafta, ‘haftanın albümü’ bizden…Ahmet Sönmezler’den ‘KOYUNBABA’

Bu hafta, ‘haftanın albümü’ bizden…Ahmet Sönmezler’den ‘KOYUNBABA’

Bu hafta, ‘haftanın albümü’ bizden…Ahmet Sönmezler’den ‘KOYUNBABA’

A+A-



Ersin KAŞİF

Değerli dostum Girne Amerikan Üniversitesi Müzik Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Sönmezler, klasik solo gitar albümü ile haftanın albümünde konuğumuz oldu. Ahmet Sönmezler’in ilk solo albümü “KOYUNBABA” isimli albüm Kuzey Kıbrıs’ta satışa sunuldu. Albümün Türkiye müzik piyasasında da satışa sunulması ülke müziği açısından iyi bir gelişme. Mix’ini Çağıl İşgüzar’ın yaptığı  Ahmet Sönmezler "Koyunbaba" klasik gitar albümünü Kuzey Kıbrıs’taki  satış noktalarından alabilirsiniz . Ahmet Sönmezler, Koyunbaba’nın yorumu yanı sıra, klasik gitar repertuvarının farklı dönem ve tarzlara ait önemli yapıtlarını seslendiriyor. Carlo Domeniconi, Sergei Rudnev, Joao Pernambuco, Konstantin Vassiliev, Johann Anton Logy, Heitor Villa-Lobos gibi bestecilere yer veren gitarist ‘Katibim-Üsküdar’a Gider İken’ düzenlemesiyle ve ‘Uzun İnce Bir Yoldayım’ varyasyonuyla da dinlemeye değer. Ahmet Sönmezler Kimdir?  Doğu Akdeniz Üniversitesi Müzik Bölümü’nü birincilikle bitirdikten sonra Johns Hopkins Üniversitesi’nin Peabody Müzik Konservatuvarı’nda master; Arizona Üniversitesi Müzik Okulu’nda doktora derecelerini tamamlayan Ahmet Sönmezler, ünlü Berklee Müzik Okulu’ndan da Steve Vai Specialist sertifikası almaya hak kazandı. Akademik başarılarla başlayan müzik kariyerini çok sayıda konser ve festival performansıyla güçlendirdi.

 

Haftanın Yıldızı ‘RONNA RIVA’

Bu haftanın yıldızı güzel sanatçı Ronna Rıva. Eşsiz vokaliyle kalbinizi fethetmeye hazırlanan Ronna Riva ile tanışın! Çıkardığı yeteneklerden dolayı Star City yani yıldızlar şehri olarak nitelendirilen Constanta’da doğup büyüyen Ronna (Ramona Adelina) Morenita ile listelerde fırtınalar estirecek! Muhteşem Ronna Riva şarkısı Morenitanın videosunu izlemek için: http://bit.ly/1KI2OJ7 Morenitayı iTunes üzerinden satın almak için: http://apple.co/1VkMR3C Morenitayı dinlemek için: Spotify: http://spoti.fi/1VkN0UE
Youtube: hhttp://bit.ly/1jtNV4k linklerden ulaşabilirsiniz. Müzik ruhumuzun içinde, hayatınıza bir kere girdiğinde artık çıkması mümkün değil. sözleriyle müzikle kurduğu bağı anlatan Ronna herkesle müzik yoluyla iletişim kurmak istediğini ifade ediyor. Morenita akılda kalan melodisi ve dinlerken sizi içine çeken hareketli ritmi ile yeni favoriniz olacak. (EMI Music Haber).

Haftanın Hit’i “Majör Lazer”

Amerikalı DJ ve yapımcı Diplo’nun kurucusu olduğu elektronik müzik projesi Major Lazer’ın hızına yetişmek mümkün değil! Müzik listelerini alt üst eden, senenin en iyi albümlerinden biri olan Peace Is The Mission’da yer alan Major Lazer, Elliphant ve Jovi Rockwell ile ortak çalışması Too Original eğlenceli sounduyla müzik sevelerin favorisi oldu bile! Too Originalın renkli şarkı sözü videosunu Youtube üzerinden izleyin http://bit.ly/1G3W7QW
Bu yılın en iyi albümlerinden olan Peace Is The Missionda; Wild Belle, Travis Scott, Ariana Grande, Ellie Goulding, 2 Chainz, DJ Snake ve Chronixx gibi önemli isimlerle birlikte çalışan Major Lazer, bu albümden yayınlanan ilk single Lean On ile Spotify Global listesinde iki numaraya kadar yükselmiş ve şarkı tüm dünyada Shazamlanan parçalar arasında ikinci olmuştu. (EMI Music Haber).

Bu haber toplam 2265 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 245. Sayısı

Adres Kıbrıs 245. Sayısı