1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. "Bu gelecek hırsızlarını alaşağı edeceğiz!"
"Bu gelecek hırsızlarını alaşağı edeceğiz!"

"Bu gelecek hırsızlarını alaşağı edeceğiz!"

CTP, bölgelere başlattığı ziyaretler kapsamında Mağusa’da, Maksim Kahvehanesi’nde halkla buluştu.

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), bölgelere başlattığı ziyaretler kapsamında Mağusa’da, Maksim Kahvehanesi’nde halkla buluştu. Toplantıya Genel Başkan Tufan Erhürman, Mağusa milletvekilleri, Mağusa İlçe Yöneticileri ve çok sayıda yurttaş katıldı. UBP-DP Azınlık Hükümetinin 13 aydır hükümette bulunduğuna işaret eden Erhürman, Başbakan’ın yaptığı “UBP’nin iktidarda olduğu her gün Kıbrıs Türk halkı kazanıyor” sözlerini anımsattı ve parti olarak hazırladıkları kitapçığı örnek gösterdi. Hazırlanan kitapçıkta UBP-DP Azınlık Hükümetinin geride kalan bir yılda neler yaptığını halka anlattıklarını belirten Erhürman, 13 ayda hukuka ve kamu yararına aykırılık, partizanlık, savurganlık ve ciddiyetsizlik konularında rekor üstüne rekor kırıldığını vurguladı.

VERDİKLERİ VATANDAŞLIKLARI RESMİ GAZETE’DE YAYINLAMADILAR

Hükümetin vatandaşlık politikasına değinen Erhürman, 10 yılı aşkın bir süreden beri bu ülkede çalışma izniyle çalışan insanlar ve onların çocukları vatandaş yapılmazken, Bakanlar Kurulu kararıyla sözde ülkeye yararı olan ve “vatandaş yapılması zorunlu görülen” pek çok kişinin ülkede ne kadar süre bulunduklarına bakılmaksızın ve yasalara aykırı şekilde vatandaş yapıldığını belirtti. Vatandaşlığı hak eden kişilere vatandaşlık verilmesini parti olarak da desteklediklerini kaydeden Erhürman, “Ama onların derdi hak eden insanlara vatandaşlık vermek değil. Bu adada 2 gün bile kalmamış insanlara vatandaşlık vermeyin dedik. Vatandaşlık verilenlerin isimlerini Resmi Gazete’de yayınlamaları gerekirken yayınlamadılar. Çünkü eşitlik ilkesine aykırı biçimde ve siyasi destek sağlamak amacıyla vatandaşlık dağıttıklarının görülmesini istemiyorlar. Bunların iktidarda kaldığı her gün, bizim çocuklarımızın, torunlarımızın geleceğinden çalınan bir gündür” ifadelerini kullandı.

USULSÜZ İSTİHDAMLAR BAŞINI ALDI GİDİYOR

UBP-DP Azınlık Hükümetinin Vakıflar Bankası’na ve Kooperatif’e münhalsiz ve sınavsız şekilde istihdam gerçekleştirdiğine değinen Erhürman, hükümetin ülkedeki tüm kurumları talan ettiğini belirtti. Hükümetin derdinin, geleceği şekillendirmek, ülkede ekonomiyi, turizmi, üretimi, istihdamı planlamak olmadığını, bu zihniyetin gelecek kuşakların, çocuklarımızın, torunlarımızın gailesini çekmediğini, umurlarında olan tek şeyin günü kurtarmak olduğunu dile getiren Tufan Erhürman, “Bunlar gelecek hırsızlarıdır. Bunları tanımak, tanıtmak ve geleceğimizi çaldıklarını her yerde, her ortamda anlatmak zorundayız. Bu, bizim, çocuklarımıza, torunlarımıza, geleceğe karşı sorumluluğumuz, borcumuzdur” diye konuştu.

SEÇİM KAYGISIYLA ÜLKENİN TÜM KAYNAKLARINI HAR VURUP HARMAN SAVURUYORLAR

İktidarda bulunan iki partinin bugüne kadar da, bugün de siyasetten yalnızca menfaat dağıtıp bunun karşısında siyasi destek devşirmeyi anladığını ifade eden Erhürman, “Eni iyi bildikleri işi yapmaya çalışıyorlar. Seçim için bu memleketin varlıklarını peşkeş çekmeye çalışıyorlar. Ya bu zihniyeti artık bu memleketten kazıyacağız, ya da tek tek bireysel çıkarların peşine düşüp geçmişimizi ve bugünümüzü mahveden bu zihniyete geleceğimizi de çalma fırsatını vereceğiz. Hangisini yapacağımıza hep birlikte karar vermeliyiz” dedi.

BU HÜKÜMETLE BİRLİKTE SİSTEM DE BİTTİ

UBP-DP Azınlık Hükümetinin artık bittiğini ve yolun sonuna geldiğini ifade eden Tufan Erhürman, bununla birlikte bu tespitin yeterli olmadığını, bu hükümetle birlikte bu sistemin de bittiğinin fark edilmesi gerektiğini söyledi. Bu ülkede yaşayan her bireyin gelecek kuşaklara karşı sorumluluğunun gereğini yerine getirmekle yükümlü olduğunu belirten Erhürman, geçmişte bu iki partiye oy verenler de dahil herkesin sokak sokak gezip bu zihniyetin gelecek kuşaklara ne gibi kötülükler yaptığını anlatması gerektiğini belirtti.

GİRİŞİM YAPMAK İSTEYEN GENÇLERİMİZİN ÖNÜNÜ AÇMIYORLAR

Genel Başkan Tufan Erhürman, ülkenin dört bir yanını durmadan dolaştıklarını, birçok yerde, her şeye rağmen, yılmadan üreten insanlarla buluştuklarını, birçok yaratıcı genç, kadın ve erkek girişimcinin karşılaştıkları güçlükleri kendi olanaklarıyla aşmaya çalıştığını ancak hükümetin bu insanların önünü açmak gibi bir derdi olmadığını söyledi. CTP’nin gailesinin Kıbrıs Türk halkının gailesiyle aynı olduğunun altını çizen Erhürman, “Biz bir sürü sevabımız yanında hatalarımız olduğunu da biliyoruz. Ne kadar sevabımız varsa üstü örtüldü, ne kadar hatamız varsa şişirildi. Ama biz, kim tarafından yapılmış olursa olsun hiçbir hatanın üzerini örtme gayreti içinde olmadık, olmayacağız. Hatalarımızdan ders aldık, özeleştiri yapmamız gereken yerde yaptık. CTP kişisel çıkarların korunması için siyaset yapan, yukarıdan aşağıya menfaat dağıtıp karşılığında aşağıdan yukarıya siyasi destek sağlayan bir düzen partisi değil, bir inancın, bir düşüncenin, ilkelerin partisidir. Bizim için siyaset yapmaya değecek bir şey varsa o da çocuklarımızın, torunlarımızın, gelecek kuşakların haklarının korunması, onların olanaklarının geliştirilmesi, onların mutlu, huzurlu, üretken bir biçimde var olacağı bir ülkenin yaratılmasıdır. Bugün iktidarda olan partilerin temsil ettiği zihniyet, bu gelecek hırsızları bunun önündeki en büyük engeldir. Gelin el ele verelim ve bu zihniyeti ve onun yarattığı kültürü artık alaşağı edelim” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 2140 defa okunmuştur
Etiketler :