1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Bu dayatma ve peşkeştir”
“Bu dayatma ve peşkeştir”

“Bu dayatma ve peşkeştir”

EL-SEN Başkanı Öksüzoğlu, Türkiye’den kabloyla elektrik getirilmesi konusunda eleştirilerde bulundu

A+A-

EL-SEN Başkanı Umut Öksüzoğlu, Radyo Mayıs ve Mayıs TV’de katıldığı “Ajanda” programında, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun’un Türkiye’den kablo ile elektrik getirilmesine yönelik yaptığı açıklamalara tepki gösterdi ve “Bu Dayatma ve Peşkeştir” dedi.
El-Sen’den yapılan açıklamaya göre, Damla Dabis’in soruları yanıtlayan Öksüzoğlu, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun’un Kablo ile elektrik getirilmesiyle ilgili yaptığı açıklamanın tamamen KIB-TEK’in kapatılmasına yönelik olduğunu, özellikle “Fuel Oil’den kurtulacağız” söyleminin gerçek niyetini ortaya koyduğunu savundu.
Atun’un “Türkiye ile KKTC deniz altından bağlanacak” dediğini anımsatan Öksüzoğlu, “Belli ki bizleri Türkiye’nin bir santraline bağlayıp alım garantisi yöntemi ile bizi muhtaç bırakacaklar. Tıpkı su konusunda olduğu gibi” dedi.
“Peki, 25 kuruşa evlere elektrik verileceğini kim nasıl belirledi? Fizibilite çalışması yapıldı mı?” diye soran Öksüzoğlu, KIB-TEK’in üretim bacağında son kale olduğunu, Kıbrıs Türk toplumu KIB-TEK’e sahip çıkması gerektiğini belirtti.
Öksüzoğlu şöyle konuştu, “Biz KIB-TEK yönetimi ile yaptığımız görüşmelerde bu konularda bize hiçbir şey söylenmiyor. Biz de bakanın açıklamalarından öğreniyoruz. Toplumumuzun bu konudaki tüm detayları bilmek hakkıdır. Şu anda yapılan dayatma ve peşkeştir. Bu ekranlardan bir kez daha bakanı karşımıza çıkmaya ve bu konuları bilimsel çerçevede tartışmaya davet ediyoruz. Bırakınız Sayın Bakan kimin haklı kimin haksız olduğuna toplumumuz karar versin.”
 

Bu haber toplam 1669 defa okunmuştur
Etiketler : ,