1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "Bu bir skandaldır"
"Bu bir skandaldır"

"Bu bir skandaldır"

CTP Milletvekili Şahali, TC Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın hediye ettiği 1000 kök sakız ağacı fidanının, topraklı olduğu halde ve Tarım Dairesi müfettişlerinin olumsuz görüşüne rağmen, köklerindeki toprak denize dökülerek yıkandığını söyledi.

A+A-

Tarım eski Bakanı, CTP Mağusa Milletvekili Erkut Şahali, TC Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından hediye edilen 1000 kök sakız ağacı fidanının, topraklı olduğu halde ve Tarım Dairesi müfettişlerinin olumsuz görüşüne rağmen, köklerindeki toprak Girne Limanı'nda denize dökülerek yıkanarak ülkeye girişi sağlandığını söyledi.

“Bu bir skandaldır” diyen Şahali, 2015 yılında yürürlüğe giren Bitki Sağlığı Yasası’nın, ülkeye topraklı hiçbir bitki girişine izin vermediğini hatırlattı. Şahali “Bu amir hüküm dün hile yapılarak, devlet eliyle yok sayıldı” dedi.

İşte Şahali’nin açıklaması:

"TC Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından hediye edilen 1000 kök sakız ağacı fidanı, topraklı olduğu halde ve Tarım Dairesi müfettişlerinin olumsuz görüşüne rağmen, köklerindeki toprak Girne Limanı'nda denize dökülerek yıkandı ve ülkeye girişi sağlandı. Yani devlet kendi kendini kandırarak bizi de kandırdığını zannetti.

Bu olmadı, olamaz! Ülkemizdeki bitki ve toprak güvenliğine aleni bir saldırı anlamına gelen bu uygulamaya imza atanlar derhal görevden alınmalı ve haklarında soruşturma açılmalıdır."

Bu haber toplam 2389 defa okunmuştur
Etiketler :