1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Bu bir demokrasi ihlali”
“Bu bir demokrasi ihlali”

“Bu bir demokrasi ihlali”

Basketbol Federasyonu başkan adaylığı Basketbol Federasyonu tarafından reddedilen Orhun Mevlit YeniDüzen’e konuştu

A+A-

Necmi Belge

Basketbol Federasyonu’nun 26 Eylül Cuma günü gerçekleştireecği Olağan Genel Kurulu’nda iki başkan adayından biri olan Orhun Mevlit’e başkan adayı olmayacağı dün Basketbol Federasyonu Başkanı Okan Donangil imzalı yazı ile bildirildi.
Mevlit’e söz konusu yazıda, 67/1999 sayılı Beden Eğitimi ve Spor yasasında (40/2004 ve 12/2001 sayılı Değişiklik  Yasası ile değiştirilmiş ve birlşetirilmiş şekliyle) 15. maddenin 4. fıkrasında belirtilen “Spor federasyonu organlarında, Bakanlıkta görevli personel ile Spor Kulübü ve Spor Derneği Başkanları aday olamaz” açıklaması bildirildi.

Mevlit: “Bu karar basketbolu kaosa sürükledi”
Konu ile ilgili olarak dün  YeniDüzen’e açıklamalarda bulunan Orhun Mevlit, bu karar ile basketbolun bir kaosa sürüklendiğini söyledi. Basketbol Federasyonu başkanı Okan Donangil’in bir akıl tutulması yaşadığını iddia ederek, bu kararda altı yıl boyunca kurullarını ve icraatlarını sorgular hale getirdiğini belirten Mevlit, her ne kadar da karşısında meşruiyetini kaybetmiş bir federasyonun aldığı karar olsa da, tüm ekibi ile 26 Eylül Cuma günü yapılacak seçime hazır olduğunu belirtti.

“Verdikleri karar ile çelişkili”
Mevlit, aday listesinde adlarına yer verilmese bile sandıktan kazanan olarak çıkacaklarından hiçbir şüpheleri olmadığını ileri sürdü. Bundan bir yıl öncesine kadar, spordan sorumlu bakanlığın adının Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı olduğunu amısatan Mevlit, bu gerçekten hareketle beş yıl boyunca Okan Donangil yönetim kurulunda çalışan Ertuğ Nasıroğlu, Ahmet Sütçü ve Ahmet Karaoğlan’ın bakanlık personeli olmalarına rağmen, bu maddeyi çalıştırmadıklarını, şimdi kendisi hakkında verilen “aday olmaz” kararı ile çeliştiğine dikkati çekti.

“İsteğimiz demokratik bir yarış olması”
İsteklerinin demokratik bir yarış olduğunu ifade eden Mevlit, böyle bir yarışta kim kazanırsa kazansın, bu gerçeği kabul ettiğini ileri sürerken, kazananın demokrasi olması gerektiğini vurguladı. Mevlit son olarak, bunun bir kaos ve demokrasi ihlali olduğunu belirtirken, kendisinin ve grubunun tek talebinin demokratik seçim hakkının verilmesi olduğunu sözlerine ekledi.

Nasıroğlu tek aday
Basketbol Federasyonu başkanı Okan Donangil imzası ile yapılan açıklamada Orhun Mevlit’in adaylık başvurusunun reddedildiğini, buna karşılık diğer aday Ertuğ Nasıroğlu’nun adaylığında herhangi bir aykırılık olmadığı açıklandı. Cuma günü gerçekleştirilecek Olağan Genel Kurul’da Ertuğ Nasıroğlu’nun tek aday olarak seçime gireceği belirtildi.

Bu haber toplam 1387 defa okunmuştur