1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘Bu akşam evden çıkmayın!’
‘Bu akşam evden çıkmayın!’

‘Bu akşam evden çıkmayın!’

KKTC Afet ve Acil Durum Yönetimi Komitesi, Meteoroloji Dairesi’nin uyarılarını dikkate alarak kamuoyunu bilgilendirme amacıyla bir duyuru yayınladı.

A+A-

KKTC Afet ve Acil Durum Yönetimi Komitesi, Meteoroloji Dairesi’nin uyarılarını dikkate alarak kamuoyunu bilgilendirme amacıyla bir duyuru yayınladı. Önümüzdeki saatlerde şiddetli yağış riskine dikkat çeken komite vatandaşların, zorunlu olmadıkça evlerden ayrılmaması, gerekmedikçe trafiğe çıkılmaması; trafiğe çıkılması halinde trafikte araçları ile risk teşkil edebilecek su veya çamur birikintilerine girilmemesi gerektiği uyarısında bulundu.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: Önümüzdeki saatlerde şiddetli yağış ve fırtına olacağı; tüm bölgelerin bundan etkilenebileceği öngörüsü üzerine fırtına ve şiddetli yağış nedeniyle vatandaşlarımızın herhangi bir olumsuzluk yaşamaması için; meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar, kıyı kesimlerde hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması, sel-su baskını olması halinde evlerinde elektrikli cihaz kullanılmaması, elektrik şalterlerinin derhal kapatılması gerekiyor. Vatandaşların, zorunlu olmadıkça evlerden ayrılmaması, gerekmedikçe trafiğe çıkılmaması; trafiğe çıkılması halinde trafikte araçları ile risk teşkil edebilecek su veya çamur birikintilerine girilmemesi gerekiyor.

Güney de sarı alarmda…

Kıbrıs’ın güneyindeki Meteoroloji Dairesi de sarı alarm vererek, Perşembe öğleden sonra saat 4’e kadar yoğun yağış ve fırtına beklendiğini belirtti. Görüş mesafelerinin azalacağı ve bazı yerlerde sel baskınları olabileceğini belirten daire, Trodos’da kar ve don beklendiğini kaydetti. Daire açıklamasında bu hava durumunun Pazar gününe dek devam etmesinin beklendiğini, belirtti.

Fotoğraf ARŞİV

Bu haber toplam 5931 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler