BTM’de gruplar şekilleniyor

BTM’de gruplar şekilleniyor

Bölgesel Terfi Müsabakaları (BTM) Ligi’nde 6’ncı haftanın karşılaşmaları tamamlandı

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Bölgesel Terfi Müsabakaları (BTM) Ligi hafta sonunda yapılan karşılaşmalarla birlikte altıncı hafta da tamamlanmış oldu. 7 grupta oynanan toplam 20 karşılaşmada toplam 68 gol kaydedildi. En çok golün 5’inci grupta atılması göze çarptı. 5. Grup’ta oynanan 3 karşılaşmada 15 gol kaydedildi.

 

Karadeniz 61 hata yapmadı

BTM Ligi’nin en doğusundaki takımları oluşturan 1. Grup’ta haftaya lider giren Tatlısu Seracılar evinde, beklenmedik bir mağlubiyet alarak liderliği rakibi Karadeniz 61’e kaptırdı. Yedikonuk deplasmanını 6-2’lik skorla geçen Karadeniz 61, 15 puanla 6’ncı haftayı lider kapattı. Deplasmanda Ergazi karşısında 1-0’lık galibiyet alan Kumyalı ise 13 puana ulaşarak grubun 3’üncü sırasında yer aldı.

 

Çanakkale’den önemli galibiyet

BTM Ligi 2. Grup’ta Çanakkale ile Yıldırım, hafanın karşılaşması olarak nitelendirilen önemli bir maçta karşı karşıya geldi. Maçı 4-0 gibi farklı kazanan ev sahibi Çanakkale, geçtiğimiz hafta rakibine kaptırdığı liderlik koltuğunu bu galibiyetle geri almış oldu. Takipçi konumunda bulunan Civisil Ötüken evinde Güvercinlik’i 2-0 mağlup ederek, Yıldırım’ın puan kaybettiği haftada önemli 3 puan kazandı. Grubun diğer karşılaşmasında Mutluyaka, Yenişehir’i 4-1 mağlup etti.

 

Rakibini yendi, liderliği aldı

BTM Ligi 3. Grubun 6’ncı haftasında zirve açısından çok önemli bir maç vardı. Grubun iki güçlü ekibi Görneç ve Geçitkale karşı karşıya geldi. Yeşil beyazlılar rakibini 4-0’la geçerken, puanların aynı olmasına rağmen liderlik koltuğuna oturdu. Grupta Bahçeli, Boğaziçi karşısında 2-0 kazanırken, Yarköy – Gönendere Şehit Salih Kulle maçı da 3-3 sona erdi.

 

Akıncılar Vadili kayıpsız

BTM Ligi 4. Grup’ta haftaya lider giren Akıncılar/Vadili, hafta sonunda çıktığı Çayönü maçında hata yapmadı. Karşılaşmayı evinde 2-0 kazanan Akıncılar/Vadili 13 puanla grubun liderlik koltuğunda oturuyor. Takipçi konumunda bulunan Dörtyol, İncirli karşılaşmasından beraberlikle ayrılarak lider Akıncılar/Vadili ile arasındaki puan farkının açılmasına engel olamadı. Grubun diğer karşılaşmasında Dilekkaya, Pile karşısında aldığı galibiyetle ligde galibiyetle tanışmış oldu.

 

Heyecan dorukta

BTM Ligi 5. Grup’ta heyecan hat safhada. Haftaya lider giren Karaoğlanoğlu, hafta sonunda çıktığı Dikmen maçından hata yapmadı ve 3-0’lık rahat bir galibiyet alarak liderliğini sürdürdü. Dağyolu/Şirinler komşusu Ağırdağ karşısında aldığı 2-0’lık galibiyetle takipçiliğini sürdürdü. Geçtiğimiz hafta Dağyolu/Şirinevler’e yerinde mağlup olan Yılmazköy, hafta sonunda çıktığı Pınarbaşı maçında 8-2 kazandı ve moralleri yerine getirdi. Grubun zirve yarışı heyecanlı geçiyor. Karaoğlanoğlu ve Dağyolu/Şirinevler’in 12, Yılmazköy’ün ise 11 puanı bulunuyor.

 

Gaziköy’den farklı galibiyet

BTM Ligi 6. Grup’ta bilindiği üzere diğer gruplardan 1 takım eksik olduğu için bu grupta her hafta 2 maç oynanıyor. Takipçi konumunda bulunan Gaziköy, Ortaköy’ün boşta olduğu haftada Alayköy karşısında 6-0 gibi farklı bir galibiyet elde ederek puan farkını kapattı. Grubun diğer karşısında Yeniceköy deplasmanda Balıkesir’i 1-0 mağlup etti.

 

Aydınköy çok rahat

BTM Ligi 7. Grup’ta Aydınköy fırtınası esiyor. Ligin 6’ncı haftasına lider giren sarı lacivertliler, Gayretköygazi karşısında aldığı 1-0’lık galibiyetle liderliğini sürdürdü. Gruptan çıkmayı hedefleyen Akçay, konuk ettiği Kalkanlı karşısında beklemediği bir mağlubiyet alarak puan farkının açılmasına engel olamadı. Grubun diğer karşılaşmasında Serhatköy ile Zümrütköy ile 2-2 berabere kaldı.

 

1 haftalık ara olacak

4-11 Haziran tarihleri arasında ülkemizde gerçekleşecek olan CONIFA EURO2017 dolayısıyla Bölgesel Terfi Müsabakaları (BTM) Ligi’ne 1 haftalık ara verilecek. 1 haftalık aranın ardından BTM’de tüm maçlar 11 Haziran Pazar günü oynanacak.

 

Dikkat çeken detaylar:

Maç sayısı: 20 maç

Gol sayısı: 68 gol

Maç başına gol ortalaması: 3.4

Dikkat çeken takım: Karadeniz 61, Çanakkale, Görneç, Gaziköy, Akıncılar/Vadili, Yılmazköy, Aydınköy

----------------

btm-1,2,3.jpg

btm-4,5,6,7.jpg

 

Bu haber toplam 2242 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.