1. HABERLER

  2. SPOR

  3. BTM’de finalistler belirlendi
BTM’de finalistler belirlendi

BTM’de finalistler belirlendi

Bölgesel Terfi Müsabakaları Ligi’nde Play-off karşılaşmaları oynandı, finale yükselen ekipler belli oldu

A+A-

Bölgesel Terfi Müsabakaları Ligi’nde 1. Lig’e yükselecek son 2 takımın belirleneceği final karşılaşmalarına yükselen ekipler belli oldu. Son 8’e kalan ekipler arasındaki karşılaşmalar dün Karaoğlanoğlu Orhan Dural Stadı, Ortaköy Stadı, Sadık Cemil Stadı ve Maraş Stadı olmak üzere Girne, Lefkoşa ve Mağusa’da oynandı. Oynanan maçlar sonunda Yıldırım, Çanakkale, Akıncılar Vadili ve Görneç adlarını finale yazdıran ekipler oldular.

Yıldırım’dan net skor

BTM Ligi 2. Grup’ta ikinci sırada yer alarak en iyi ikinci olarak adını son sekiz takım arasına yazdıran Yıldırım, bu turda BTM 1. Grup’u lider tamamlayan Kumyalı ile karşılaştı. Maraş Stadı’nda oynanan karşılaşmada rakibi karşısında üstün bir oyun sergileyen Yıldırım elde ettiği 5-0’lık galibiyetle BTM Play-off final maçına yükseldi. Yıldırım’a galibiyeti getiren golleri Mehmet İlişen, Barış Ünüvardır (2), Halil Özçoban ve Osman kaydetti.

Erken finalde gülen Çanakkale

BTM Play-off mücadelesinde erken final olarak nitelendirilen karşılaşmada gruplarını lider olarak tamamlayan Çanakkale ile Ortaköy, Değirmenlik Sadık Cemil Stadı’nda karşı karşıya geldi. Rakibi karşısında 4-1’lik skor üstünlüğü elde eden Çanakkale adını finale yazdırdı. Çanakkale’nin karşılaşmadaki galibiyet sayıları 30 ve 50’nci dakikalarda Selçuk Sergeç, 58 ve 61’inci dakikalarda ise Uvanç Recaioğlu’ndan geldi. Karşılaşmada Ortaköy’ün tek sayısını 68’inci dakikada Semih Çağlar filelerle buluşturdu.

Çanakkale finalde Yıldırım ile karşılaşacak. İki takım BTM 2. Grup’ta ilk iki sırayı alarak bir üst tura yükselmişti. İki takım arasında oynanan grup maçlarının biri golsüz eşitlikle sonuçlanırken, Çanakkale ev sahibi olduğu maçta Yıldırım’ı 4-0’lık skorla mağlup etmişti.

Akıncılar Vadili çok rahat

BTM Play-off’un bir diğer karşılaşmasında 4. Grup’tan lider olarak çıkan Akıncılar Vadili ile 7. Grup’tan lider çıkan Akçay karşı karşıya geldi. Akıncılar Vadili ilk yarısını 8, 14 ve 45’inci dakikalarda Umut’un 3 serbest vuruş golü ile 3-0 önde tamamladığı karşılaşmayı 90’ıncı dakikada Sergen’in kaydettiği golle 4-0’lık skorla kazanarak Play-off finaline yükseldi. Akıncılar Vadili finalde Görneç’in rakibi oldu.

Çekişmeli maç Görneç’in

BTM Play-off’ta diğer bir karşılaşmada 3. Grup’tan lider olarak bu tura yükselen Görneç ile 5. Grup’tan lider olarak tur atlayan Yılmazköy karşı karşıya geldi. İlk yarısı 28 ve 45’inci dakikalarda Abdullah Parıldak’ın attığı gollerle 2-0 Görneç üstünlüğü ile sonuçlanan karşılaşmanın ikinci yarısında Yılmazköy etkin bir oyun sergileyip Furkan Bekaroğlu’nun ayağından 1 gol bulsa da karşılaşmada gülen taraf 2-1’lik skorla Görneç oldu. Bu sonuçla Görneç de adını finale yazdırdı ve finalde Akıncılar Vadili’nin rakibi oldu.

Finaller 15 Temmuz’da

BTM Play-off final karşılaşmaları 15 Temmuz Cumartesi günü oynanacak. Finalde Yıldırım ile Çanakkale, Akıncılar Vadili ile Görneç karşı karşıya gelecek. Finalde rakiplerine üstünlük sağlayacak olan ekipler 2017 – 2018 futbol sezonunda K-Pet Birinci Lig’de oynamaya hak kazanacaklar. Alınan sonuçlar ve eşleşmeler şöyle:

 

PLAY OFF SONUÇLARI

Kumyalı – Yıldırım: 0-5
Çanakkale – Ortaköy: 4-1
Akıncılar Vadili – Akçay: 4-0
Görneç – Yılmazköy: 2-1

FİNAL KARŞILAŞMALARI (15 Temmuz Cumartesi)

Akıncılar Vadili – Görneç
Yıldırım – Çanakkale

yildirim.jpg
Kumyalı’yı 5-0 yenen Yıldırım günün en farklı skorunu elde etti

akincilar.jpg
Akıncılar, Akçay karşısında rahat kazanadı

gornec.jpg
Çekişmeli maçta Görneç Yılmazköy’ü 2-1 yenerek finale yükseldi

 

Fotoğraflar: Kanı Aldağ – Eren Şişik - Burhan Gürkan

Bu haber toplam 2149 defa okunmuştur
Etiketler : ,