BTM’de devre tamamlandı

BTM’de devre tamamlandı

Bölgesel Terfi Müsabakaları (BTM) Ligi’nde 5’inci haftanın karşılaşmaları hafta sonu oynandı.

A+A-

Hüseyin Özbarışcı

Bölgesel Terfi Müsabakaları (BTM) Ligi hafta sonunda yapılan karşılaşmalarla birlikte beşinci hafta tamamlanmış oldu. 7 grupta oynanan 20 karşılaşmada toplam 67 gol kaydedildi. En çok gol 3’üncü grupta atıldı. 3’üncü Grup’ta beşinci hafta oynanan 3 karşılaşmada 13 gol kaydedildi. 5’inci hafta maçlarının da oynanmasıyla devre tamamlanırken, ligde ara vermeden ikinci devre başlayacak.

 

Heyecanlı bir yarış var

BTM Ligi’nin en doğusundaki takımları oluşturan 1. Grup’ta zirve mücadelesi büyük ve heyacanlı bir yarışa sahne oluyor. Ligin 5’inci haftasında haftaya lider başlayan Tatlısu Seracılar, Yedikonuk karşısında aldığı galibiyetle liderlik koltuğunu bırakmadı. Karadeniz 61, konuk olduğu Ergazi’yi 3-1 mağlup ederken, Kumyalı da deplasmanda Yeni Erenköy/Yeşilköy/Sipahi’yi mağlup etti. 1’inci grupta lider Tatlısu Seracılar’ın 13, takipçileri Karadeniz 61’in 12, Kumyalı’nın ise 10 puanı bulunuyor.

 

Yeni lider Yıldırım

BTM Ligi 2. Grup’ta haftaya lider giren Çanakkale zorlu Civisil Ötüken maçından 2-2 beraberlikle ayrıldı. Çanakkale haftayı 1 puanla kapatırken, Yıldırım Mutluyaka deplasmanında 3 puan alınca, grubun yeni lideri Yıldırım takımı oldu. Geride kalan 5’inci haftada oynanan diğer karşılaşma ise Güvercilk’in 3-1 üstünlüğüyle son buldu. Güvercinlik, Yenişehir’i 3-1 mağlup etmeyi başardı. 

 

Zirve yarışı Geçitkale ve Görneç arasında

BTM Ligi 3. Grup’ta zirve heyecanı Geçitkale ve Görneç arasında yaşanıyor. Ligin 5’inci haftasında Yarköy’ün konuğu olan Geçitkale 2-1’lik galibiyetle ayrılarak zirvedeki yerini devam ettirdi.  Takipçi konumunda bulunan Görneç, konuk olduğu Bahçeli deplasmanından kazanmasını bildi ve zirve takibini devam ettirdi. Grubun diğer maçında ise Boğaziçi, Gönendere Şehit Salih Kulle’yi 5-1 gibi net bir skorla mağlup etmesini bildi. 

 

Akıncılar-Vadili kaçıyor, Dörtyol kovalıyor

BTM Ligi 4. Grup’ta Akıncılar/Vadili kaçıyor, Dörtyol ise kovalıyor. Haftaya lider giren Akıncılar/Vadili, konuk ettiği İncirli’yi 2-1 mağlup ederek, zirvedeki yerini en az gelecek haftaya kadar taşımayı başardı. Zirve takibinde bulunan Dörtyol, konuk olduğu Dilekkaya deplasmanını rahat geçmesini bildi. Grupta Akıncılar/Vadili ile Dörtyol arasında 1 puan bulunuyor. 5’inci haftada Pile ile Çayönü’nün karşı karşıya geldiği diğer maç ise 1-1’lik beraberlikle sonuçlandı.

 

Dağyulu-Şirinevler’den önemli galibiyet

BTM Ligi 5. Grup’ta haftaya lider giren Yılmazköy, konuk ettiği Dağyolu/Şirinevler karşısında son dakikalarda gelen golle beklemediği bir mağlubiyet alarak liderliği Karaoğlanoğlu’na kaybetti. Karaoğlanoğlu, ligin 5’inci haftasında konuk ettiği Ağoırdağ Boğaz karşısında 2-2 berabere kalsa da gol averajı sayesinde liderlik koltuğuna oturdu. Grupta oynanan diğer karşılaşma olan Pınarbaşı – Dikmengücü maçı ise 1-1 sonuçlandı.

 

Ortaköy farkı

BTM Ligi 6. Grup’ta bilindiği üzere diğer gruplardan 1 takım eksik olduğu için bu grupta her hafta 2 maç oynanıyor. Ligin 5’inci haftasında Balıkesir’in konuğu olan Ortaköy, bu deplasmandan 5-1’lik farklı bir galibiyet elde ederek, liderliğini sürdürdü. Grubun diğer karşılaşması ise Gaziköy ile Yeniceköy arasında oynandı. Gaziköy, rakibini 1-0 mağlup etti.

 

Gayretköy haftayı en karlı kapatan takım oldu

BTM Ligi 7. Grup’ta haftaya lider giren Aydınköy, Akçay deplasmanında 1-1 berabere kalmasına rağmen liderliğini sürdürdü. Ligin 5’inci haftasında Kalkanlı ilk galibiyetini Zümrütköy’e karşı aldı. Grup’ta Serhatköy’e konuk olan Gayretköygazi, karşılaşmayı 3-0 kazanarak, haftayı en karlı kapatan takım oldu.

 

Dikkat çeken detaylar:

Maç sayısı: 20 maç

Gol sayısı: 67 gol

Maç başına gol ortalaması: 3.3

Dikkat çeken takım: Tatlısu Seracılar, Karadeniz 61, Yıldırım, Akıncılar/Vadili, Geçitkale, Görneç,  Dağyolu/Şirinevler, Ortaköy, Kalkanlı, Gayretköygazi

 

btmpts1-002.jpgbtmpts2-002.jpg

Bu haber toplam 2149 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.