BTM kaldığı yerden

BTM kaldığı yerden

Bölgesel Terfi Müsabakaları (BTM) Ligi’nde 7’nci hafta karşılaşmaları 1 haftalık aradan sonra oynandı.

A+A-

Hüseyin Özbarışcı

Bölgesel Terfi Müsabakaları (BTM) Ligi hafta sonunda yapılan karşılaşmalarla birlikte yedinci hafta da tamamlanmış oldu. 7 grupta oynanan toplam 20 karşılaşmada toplam 71 gol kaydedildi. En çok golün 7’nci grupta atılması göze çarptı. 7. Grup’ta oynanan 3 karşılaşmada 15 gol kaydedildi.

 

Kumyalı’nın inadı inat

BTM Ligi’nin en doğusundaki takımları oluşturan 1. Grup’ta haftaya lider giren Karadeniz 61, konuk ettiği Tatlısu Seracılar’la 2-2 berabere kalınca, Kumyalı rakibi Yedikonuk’u mağlup ederek aradaki puan farkını kapattı. Karadeniz 61 grupta averajla liderliğini sürdürse de puanlar 16 olarak göze çarpıyor. Gruptaki diğer karşılaşmada Yeni Erenköy Yeşilköy Sipahi, Ergazi’yi 3-1 mağlup etmeyi başardı.

 

Çanakkale kaçıyor, Yıldırım kovalıyor

BTM Ligi 2. Grup’ta haftaya lider giren Çanakkale Yenişehir deplasmanını 6-0 gibi farklı bir skorla geçerek liderliğini sürdürdü. Takipte bulunan Yıldırım konuk ettiği Civisil Ötüken maçında hata yapmadı ve zirve takibini sürdürdü. Grubun 7’nci hafta sonunda oluşan zirve mücadelesinde Çanakkale’nin 17, Yıldırım’ın 16 puanı bulunuyor. Gruptaki diğer karşılaşmada Mutluyaka Güvercinlik’i deplasmanda 1-0 mağlup etmeyi başardı.

 

Hata yapan yanacak

BTM Ligi 3. Grup’ta yarış hız kesmeden devam ediyor. Grubun iki güçlü ekibi Görneç ve Geçitkale’nin zirve yarışında verdiği mücadele nefes kesiyor. Hata yapanın yanacağı haftalara girilirken, iki takım da 7’nci haftayı fark atarak geçti. Haftaya lider giren Görneç, Gönendere Şehir Salih Kulle’ye konuk olduğu maçtan 4-0 ayrıldı. Aynı günün akşamüzerinde Bahçeli’yi konuk eden Geçitkale sahadan 5-1’lik galibiyetle ayrılarak rakibinin  galibiyet aldığı haftada puan kaybı yaşamadı. Gruptaki diğer karşılaşmada Boğaziçi Yarköy’ü 2-1 mağlup etmeyi başardı. 

 

Akıncılar Vadili adım adım sona doğru

BTM Ligi 4. Grup’ta Akıncılar Vadili fırtınası esmeye devam ediyor. Haftaya lider giren Akıncılar Vadili, konuk olduğu Pile maçından hata yapmadan döndü ve puanını 15’e yükseltti. Zirve yarışında Akıncılar Vadili’nin en yakın rakibi Çayönü hata yapmadı ve aradaki puan farkının açılmasına izin vermedi. Gruptaki diğer karşılaşmada İncirli, Dilekkaya’yı 2-1 mağlup etti.

 

Karaoğlanoğlu rahat bir nefes aldı

BTM Ligi 5. Grup’ta haftaya gol fazlasıyla lider giren iki rakibinin de puan kaybettiği haftada kendisi kazanarak rahat bir nefes aldı. Pınarbaşı deplasmanından 2-0’lık galibiyetle evine dönen Karaoğlanoğlu puanını 15’e çıkarttı ve en yakın takipçileri Yılmazköy ve Dağyolu Şirinevler’in 3 puan önüne geçti. Ligin 7’nci haftasında Yılmazköy Ağırdağ deplasmanından beraberlikle ayrılırken, Dağyolu Şirinevler ise Dikmengücü deplasmanından mağlupbiyetle döndü.

 

Ortaköy cepten yedi

BTM Ligi 6. Grup’ta bilindiği üzere diğer gruplardan 1 takım eksik olduğu için bu grupta her hafta 2 maç oynanıyor. Haftaya lider giren Ortaköy, konuk olduğu Yeniceköy deplasmanından 1-1’lik beraberlikle ayrılarak aradaki puan farkının kapanmasına engel olamadı. Gaziköy’ün haftayı boş geçmesiyle birlikte aradaki puan farkının 1 olması gözlerden kaçmadı. Gruptaki diğer karşılaşmada Alayköy, rakibi Balıkesir’i 1-0 mağlup etmeyi başardı.

 

Aydınköy rahat bir görüntü içerisinde

BTM Ligi 7. Grup’ta haftaya lider giren Aydınköy, Serhatköy maçını farklı bir şekilde kazanarak zirve mücadelesinde emin adımlarla ilerliyor. Zirvede rahat bir görüntü içerisinde olan sarı lacivertliler bu hafta kazandığı takdirde Play Off maçlarına kalma konusunda büyük bir avantajı elde edecek. Ligin 7’nci haftasında akçay komuşusu Zümrütköy karşısında, Kalkanlı ise Gayretköygazi karşısında kazanarak zirvedeki umutlarını sürdürdü. BTM Ligi 7’nci Grup’ta 7. Hafta maçları, 15 golle tüm gruplar içerisinde en çok gol atılan grup oldu. 

 

Maçlar 17.30’da
BTM Ligi’nde 8’inci haftadan itibaren maç saatlerinde değişikliğe gidildi. Ligde bundan böyle maçlar 17.30’da başlayacak.

Dikkat çeken detaylar:

Maç sayısı: 20 maç

Gol sayısı: 71 gol

Maç başına gol ortalaması: 3.5

Dikkat çeken takım: Kumyalı, Çanakkale, Görneç, Geçitkale, Akıncılar/Vadili, Karaoğlanoğlu, Kalkanlı, Aydınköy

 

pts1.jpgpts2.jpg

Bu haber toplam 2076 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.