1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. BRUNSON SERBEST
BRUNSON SERBEST

BRUNSON SERBEST

Türkiye ile ABD arasında gerilime neden olan rahip Brunson'a 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi. Aldığı ceza yattığı döneme sayıldı

A+A-

SON DAKİKA: Brunson İzmir'deki evinde

 

Türkiye’de 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin ardından tutuklanan ve Türkiye ile ABD arasında krize neden olan Amerikalı rahip Andrew Brunson yeniden hakim karşısına çıktı. 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası alan Brunson tahliye olacak.

Hakkında 35 yıl hapis cezası istenen ve yaklaşık 2,5 aydır ev hapsinde tutulan rahip Andrew Brunson'ın İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşması bugün yapıldı.

İzmir'de 4. kez hakim karşısına çıkan ABD'li rahip Brunson'ın duruşmasını birçok yerli ve yabancı basın kuruluşu da salonun dışında mahkemeden çıkacak kararı bekledi.

Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, Brunson için adli kontrol şartlarının kaldırılmasını ve ''örgüte üye olmak''tan 5 ila 10 yıl arasında hapis talep etti. Ceza alt sınırdan verilirse Brunson'ın yattığı süre de göz önüne alınarak tahliye edilmesi bekleniyordu. Beraatini isteyen Brunson ise ''Türkiye'yi seviyorum masumum'' ifadesini kullandı.

BRUNSON SERBEST

Türkiye ile ABD arasında gerilime neden olan rahip Brunson'a 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi,  ev hapsi ile yurtdışı çıkış yasağı kaldırıldı. Aldığı ceza yattığı döneme sayıldı.

Andrew  Brunson, 9 Aralık 2016’da tutuklanmıştı. Böylece rahip serbest kaldı. Brunson’ın ülkesine dönmesi bekleniyor.

Kararın ardından ABD Başkanı Donald Trump sosyal medyada arka arkaya  paylaşımlar yaptı.

 

tr.jpg

"Rahip Brunson üzerinde yoğun çalışyoruz!"

hh-034.jpg

"Düşüncelerim ve dualarım Rahip Brunson ile. Onun kısa sürede güvenli şekilde evine dönmüş olmasını umut ediyorum"

 

hh-033.jpg

Brunson, İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından Alsancak'taki evinden saat 05.30 sıralarında yoğun güvenlik önlemi ile alındı.

gg-043.jpg

Rahip Brunson’ın eşi Norine  Brunson’a  ABD Uluslararası Din Özgürlüğü Komisyonu üyesi Tony Perkins eşlik etti.

Bu haber toplam 3800 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler