1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. BRTK HD yayına başlıyor
BRTK HD yayına başlıyor

BRTK HD yayına başlıyor

Stüdyonun açılışı 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında yapılacak

A+A-

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK), yüksek çözünürlüklü (HD) yayına 25 Aralık’ta başlıyor.

Türkiye Büyükelçiliği tarafından finanse edilen stüdyo dahil HD yayına geçiş yaklaşık 10 milyon TL'ye mal olacak.
Büyük HD ekranlarla donatılan, 6 kamera, 360 derece çekim yapabilme imkanı, 5 ayrı mekan, sıcaklık vermeyen led ışıklandırma sistemine sahip stüdyonun açılışı 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında yapılacak, ancak kurum HD yayına 25 Aralık’ta başlayacak.

“BRT’yi 20 yıl taşıyacak bir çalışma”

BRTK’nın ikinci 50 yılına yüksek çözünürlüklü yayınla girmesi için çalıştıklarını ifade eden Tümerkan, “Bu altyapı BRT’yi 20 yıl taşıyacak bir çalışmadır” dedi.

Stüdyonun açılışının yapılacağı tarihten yayının başlayacağı 25 Aralık’a kadar yayın hazırlıklarının yer alacağını kaydeden BRTK Müdürü Tümerkan, bu dönemin arşivi oluşturma, montaj ve vericilerin uyumlaştırması, çalışanların eğitimi için kullanılacağını söyledi.

Yapılan yatırımım çalışan için de önemli mesajlar verdiğini kaydeden Tümerkan, iş güvencesi endişesi taşıyan BRTK çalışanlarının yeni teknolojiyi öğrenmesiyle bir yönde iş güvencesi kazanacağını ifade etti. “Yeni sistemleri kullanmayı öğrenen arkadaşlar artık iş güvencesi sorunuyla karşılaşmayacak, çünkü bu alanda vazgeçilmez olacaklar ” diyen Tümerkan, çalışanların HD yayınla ilgili düzenlenecek eğitimlere ve kendilerini yenilemeye özen gösterilmesi çağrısında bulundu.

Mete Tümerkan ayrıca, son teknoloji ile donatılan stüdyonun yüksek öğrenim kurumlarına da hizmet edebileceğini ifade ederek, stüdyodaki gelişmiş altyapının üniversitelerde mevcut olmadığını kaydetti.

Stüdyonun çevreci nitelikleri de bulunduğuna işaret eden Tümerkan, mekan ısısının kaybedilmemesi için otomatik açılıp kapanan kapı ve ışıklandırmada ciddi tasarruf sağlayan led teknolojisi ürünler kullanıldığına dikkat çekti.

Stüdyonun, 20 Temmuz 2013’de dönemin TC Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve dönemin TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ile imzalanan protokol kapsamında yapıldığını kaydeden Tümerkan, stüdyonun oluşturulmasında teknik malzemeleri tedarik eden firmaların yanında TRT ekiplerinden de teknik destek aldıklarını ifade etti.

Yaklaşık 10 milyon TL

HD yayına geçişin maliyetinin yaklaşık 10 milyon TL civarında olduğunu kaydeden Tümerkan, stüdyonun ana girişinde çevrenin de düzenlendiğini kaydetti ve katkılarından dolayı Lefkoşa Türk Belediyesi ile Gönyeli Belediyesi’ne de teşekkür etti.

(T.A.K/İbrahim Diran)

Bu haber toplam 1482 defa okunmuştur