1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. BRTK 50. yılını kutluyor
BRTK 50. yılını kutluyor

BRTK 50. yılını kutluyor

Tümerkan, son günlerde ortaya atılan işten durdurmalara da son noktayı koydu: “Böyle bir şey yok”.

A+A-

BRTK Müdürü Mete Tümerkan:

50’nci yılımızı değişime devam ederek kutlayacağız

 


5 Aralık’ta 50’nci kuruluş yıldönümünü kutlayacak BRT, düzenleyeceği etkinliklerle  bir yandan kurumda yaşanan değişimi daha ileriye taşırken, diğer yandan sosyal farkındalık yaratmayı hedefliyor.
Kurum Müdürü Mete Tümerkan, etkinlikleri dün düzenlediği basın toplantısıyla duyurdu.
Tümerkan, son günlerde ortaya atılan işten durdurmalara da son noktayı koydu: “Böyle bir şey yok”.
BRT Müdürü Mete Tümerkan, 50’inci kuruluş yıldönümü etkinlikleri için çalışmalarını yürüten Komite üyeleriyle basın toplantısı düzenledi.
Tümerkan, yarım asırlık dev kurumun ileriye taşınması için çalıştıklarını söyledi.
“Kurum olarak verimin ve üretimin arttığı bir noktadayız” diyen Tümerkan, kurumun çok daha iyi yayınlara imza atacağını vurguladı.
Tümerkan, TRT ile işbirliğine de işaret etti.
Tümerkan, TRT ile işbirliği protokolünün işleyişinin devam ettiğini, bu protokolle, BRT’nin full HD yeni bir stüdyonun yanı sıra BRT 2 stüdyosunu da 25 Aralık’tan sonra yenileyeceği müjdesini verdi.
İki kurum arasındaki işbirliğinin daha da ileriye gideceğine işaret eden Tümerkan, Bakanlar Kurulu’nun aldığı kararla TRT’nin BRT’ye yapacağı yeni stüdyo konusunda gereken düzenlemeleri yaptığını, önümüzdeki günlerde bu konuda KKTC ve Türkiye Cumhuriyeti hükümetleri arasında ek bir protokole de imza konulacağını açıkladı.
Tümerkan, BRT personelinin azaltılması için rapor hazırlandığı şeklindeki iddiaları da yalanladı.

50’inci yılda neler var?

Konuşmasında, 50’nci Yıl etkinlikleri ile de bilgi veren Tümerkan, hedeflerinin BRT’nin kurumsallaşması ve dünyada rekabet edebilecek koşullarda, bir yayın kuruluşu olması olduğuna işaret ederek, 50. Yılı Kıbrıs Türk toplumu ile birlikte coşku ile kutlayacaklarını söyledi.
50’nci yıl etkinlikleri çerçevesinde, BRT çalışanlarının, kurumdan emekli olan çalışanlarla bir araya geleceği çay düzenlenecek.

Daha sonra Bayrak Radyosu’nun kuruluşunda ilk emeği geçenler onuruna Lefkoşa’da yemek verilecek.
Kurumun kuruluş yıldönümü olan 25 Aralık’ta Lefkoşa Dereboyu’nda Lefkoşa Türk Belediyesi ile işbirliğinde Şenlik düzenlenecek. Gün boyu devam edecek  Şenlik canlı yayınlanacak.

Şenlikte BRTK çalışanlarının katkılarıyla kermes düzenlenecek. Kermesten elde edilecek gelir, 18 yaş üstü engelliler yararına kullanılacak.
25 Aralıkta ayrıca Lefkoşa’da yıldönümü resepsiyonu verilecek.

BRTK’nın 50’nci kuruluş yıldönümünde ayrıca çevre  bilincinin geliştirilmesi için kampanya başlatılacak. Tüm özel televizyonların katılımıyla gerçekleştirilecek çevre etkinliğinde, çevre konusunda farkındalık yaratmak hedeflenecek. 

Kuruma emek verenler de onore edilecek.. Bunun için TV programları ve etkinlikler yapılacak ayrıca 6 Ocak’ta BRTK Çok Sesli Filarmoni Korosu Lefkoşa’da konser  verecek.

23-24 Aralık tarihlerinde Lefkoşa’da Kıbrıs-Balkanlar-Avrasya Türk Edebiyatları Kurumu ile işbirliğinde BRTK 50’inci yıl sempozyumu düzenlenecek, geçmişten geleceğe BRT konuşulacak.

Posta Dairesi, ise 25 Aralık’ta özel kaşe uygulayacak.

BRTK web sayfası yenilenecek, mobil uygulamalar hayata geçirilecek ve kurumun 50’nci yıl dergisi çıkarılacak.

Bu haber toplam 2128 defa okunmuştur