1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. BRT'den gazetecilere 'sansür'
BRTden gazetecilere sansür

BRT'den gazetecilere 'sansür'

“Örgütümüzün birçok üyesinin de emek verdiği devlet televizyonu BRT, Kıbrıs Türk basını açısından dün kabul edilemez bir sansür olayına sahne olmuştur”

A+A-

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği (KTGB) Yönetim Kurulu, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nun (BRTK) kendilerine sansür uyguladığını savundu.

KTGB’den konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada “Örgütümüzün birçok üyesinin de emek verdiği devlet televizyonu BRT, Kıbrıs Türk basını açısından dün kabul edilemez bir sansür olayına sahne olmuştur” denildi.

Açıklama şöyle devam etti:

“Düşünce, ifade ve basın özgürlüğünün her koşulda savunuculuğunu yapan ve geliştirilmesi için mücadele veren, en geniş üyeye sahip basın kuruluşu durumundaki KTGB, BRT’nin sansürüne uğramıştır.

BRTK Yönetim Kurulu’nun son toplantısı sırasında KTGB temsilcisi Halil Davulcu’ya dönük tavırları nedeniyle Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Özejder’e yazılan ve dağıtımı Başbakan ve Başbakan Yardımcısı’na da yapılan yazıya ilişkin haber, BRT’nin ana haber bülteninde kırpılarak ve özünden kopartılarak sunulmuştur.

İlgili yazıda dikkat çekilen unsurlara yer verilmediği gibi, Yönetim Kurulu toplantısında KTGB temsilcisinin gündeme getirmeye çalıştığı ‘hizmet alımları konusundaki anomaliler de izleyiciden gizlenmiştir. Bunun adı açık sansürdür. Ve bu sansür olayı bir kamu kuruluşu olan, yani halkın malı durumundaki BRT’de yaşanmıştır.”

KTGB’nin sansüre karşı mücadelesini sürdüreceği dile getirilen açıklamada, “Bir gazeteci örgütüne dahi sansür uygulamaya cüret eden zihniyeti her platformda teşhir etmeye devam edecektir” denildi.

(tak)

Bu haber toplam 1336 defa okunmuştur