1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Bozkırlı’dan sıra dışı sözleşme: İskele’li kadınlara 10 maddelik garanti!
Bozkırlı’dan sıra dışı sözleşme: İskele’li kadınlara 10 maddelik garanti!

Bozkırlı’dan sıra dışı sözleşme: İskele’li kadınlara 10 maddelik garanti!

Cumhuriyetçi Türk Partisi – Birleşik Güçler İskele Belediye Başkan adayı Bilen Sayılı Bozkırlı gittiği seçim gezilerinde “İskeleli Kadınlarla İşbirliği Sözleşmesi”ni imzalıyor

A+A-


Cumhuriyetçi Türk Partisi – Birleşik Güçler İskele Belediye Başkan adayı Bilen Sayılı Bozkırlı gittiği seçim gezilerinde “İskeleli Kadınlarla İşbirliği Sözleşmesi”ni imzalıyor. İskele’de kadın olmanın var olmak anlamına geldiği iş bu sözleşme Bozkırlı tarafından İskeleli kadınlar için düzenlendi. İskele’nin tek kadın adayı olan Bilen Sayılı Bozkırlı, sözleşmenin konusunun, yepyeni İskele’yi tüm köyleriyle birlikte kadınların emeği ve alın teriyle kalkındırmak; güçlü, geleceği olan bir İskele’yi kadınlarla birlikte yaratmak olduğunu ifade etti. Girişimci kadınların en büyük destekçisi olacaklarını kaydeden Bozkırlı, belediye bünyesinde kurulacak olan bir birimle iş kurmak isteyen girişimci kadınlara kredi alımı, üretim-pazarlama, resmi prosedür konularında eğitim verileceğini ve girişimci kadınların “rol model” olmaları için sosyal etkinlikler düzenleneceğini belirtti. İskele’de kurulacak olan bir kooperatifle kadınların emeklerine sahip çıkılacağının altını çizen CTP-BG adayı Bilen Sayılı Bozkırlı, kadınların el emeği göz nuru üretimlerinin pazarlanmasını sağlayarak onların yaşamlarını iyileştirme ve ekonomik özgürlüklerini kazanma çabalarına destek olunacağını ifade etti.

İSTİHDAMDA KADINLARA ÖNCELİK

Göreve gelmeleri halinde İskele Belediyesi’nde yapılacak olan istihdamlarda kadınlara öncelik tanınacağını sözleşmede dile getiren Bozkırlı, İskele Belediyesi’nin 145 personeli olduğunu ve aralarında sadece 4 kadın çalışan bulunduğunu hatırlattı. Bu oranın oldukça yetersiz olduğunu vurgulayan Bozkırlı, kadın çalışan oranının yeterli sayıya gelene kadar, personel alımında kadınlara öncelik verileceğine dikkat çekti. İskele’de kadın duyarlılığı ve özeniyle tüm engelli çocuklara ve yaşlılara özel bakım hizmeti verileceğini müjdeleyen Bozkırlı, bu sorunla baş başa kalan engelli ve yaşlılarına bakmak durumunda olan kadınların yükünü hafifleterek, bu hizmeti kurumsal bir yapı içinde çözümleyeceklerini söyledi. Ayrıca İskele’de Kadın Kent Kurultayı’nı oluşturacaklarını belirten Bozkırlı, kadınlardan oluşacak Kent Kurultayı’nda İskele bölgesindeki kadınların sorunlarını tartışıp, çözüm önerileri geliştirileceğini kaydetti. Bozkırlı bu kurultayda alınan kararları belediye bünyesinde uygulayacaklarını ve hükümetin de bu kararların destekçisi olmasını sağlayacaklarını dile getirdi.

KADINLAR GELİŞECEK

Farklı alanlarda kurulacak eğitim kurslarıyla kadınların kişisel gelişimlerine katkıda bulunulacağını ifade eden Bilen Sayılı Bozkırlı, kurulacak, Kişisel Gelişimi Destekleme Kursları’yla kadınlara, internet teknolojileri, yabancı dil, iş kurma, satış ve pazarlama konularında eğitim vererek, kendilerini geliştirmelerine olanak yaratılacağını anlattı. İskele’de Kadın Danışma Meclisi’ni kurarak katılımcı belediyecilik ilkesi doğrultusunda belediyenin konularını tartışacaklarını kaydeden Bozkırlı, burada alınacak kararların belediye meclisine götürüleceğine vurgu yaptı. İskele Belediyesi’ne ait düğün salonunu evlenmek isteyen gençlere ücretsiz verileceğini söyleyen Bozkırlı, bu maddeyle bildirisine son verdi.

Bu haber toplam 1524 defa okunmuştur