1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Bozkır: “AP Kararının geçerliliği yoktur”
Bozkır: “AP Kararının geçerliliği yoktur”

Bozkır: “AP Kararının geçerliliği yoktur”

Bozkır, Avrupa Parlamentosu'nun Kıbrıs kararının Türkiye açısından geçerliliğinin olmadığını söyledi.

A+A-

 

Türkiye Cumhuriyeti AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Kıbrıs kararının Türkiye açısından geçerliliğinin olmadığını söyledi.

Bozkır, AP’ın, Türkiye'nin sismik araştırma gemisi Barbaros Hayreddin Paşa'nın Kıbrıs'taki faaliyetleriyle ilgili konuları da içeren kararın genel kurulda oylaması öncesindeki bir kabulü sırasında değerlendirmelerde bulundu.

AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Komşuluk ve Genişleme Müzakerelerinden sorumlu AB Komisyonu Üyesi Johannes Hahn ile Brüksel'de yaptığı görüşmelerde karar tasarının yanlışlığını dile getirdiğini belirten Bozkır, “Onların bazı çabaları oldu fakat anladığım kadarıyla bu tasarı oylanacak ve kabul edilecek” diye konuştu.

Kararın, AP'ye baskı niteliğinde olduğunu ifade eden Bozkır, şunları söyledi:

"Tabiatıyla Türkiye bakımından AP'ye saygı duymakla ve önemini idrak etmekle birlikte bu karar, bundan önce çıkmış benzer nitelikteki çok sayıda tasarıyla aynı akıbete uğrayacaktır. Bizim açımızdan hiçbir geçerliliği yoktur. Bu tasarı kabul edildikten sonra Brüksel'deki daimi temsilcimize usuller uyarınca tevdi edildiğinde geri gönderilecektir. Bundan başka da önemi şu aşamada yoktur."

(AA)

Bu haber toplam 1247 defa okunmuştur