1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. “Boyun Kırığı Nöro Monitörizasyon Sistemi” kullanıldı
“Boyun Kırığı Nöro Monitörizasyon Sistemi” kullanıldı

“Boyun Kırığı Nöro Monitörizasyon Sistemi” kullanıldı

Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi’nde başarılı bir boyun kırığı operasyonu yapıldı

A+A-

Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi’nde yüksek felç riski ve hayati tehlikesi bulunan İngiliz turistin Boyun Kırığı Nöro Monitörizasyon Sistemi kullanılarak ameliyat edildi.

Üniversiteden yapılan açıklamada, Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Polikliniği’ne şiddetli boyun ağrısı şikayeti ile müracaat eden İngiliz hasta bir gün öncesinde başında kask ile birlikte bisikletten düştüğünü ve sonrasında şikayetlerinin başladığı ifade dil. Hastanın muayenesinde belirgin bir nörolojik araz saptanmadığı ancak, yapılan x-ray grafi ve tomografi tetkikinde 2. boyun omurgasında ciddi bir kırık olduğu (Tip II odontoid kırık) ve 1. boyun omurgasının bu kırık kemik parçası ile birlikte omurilik kanalına doğru kaydığı saptandı. Bunun dışında hastanın 7. boyun omurgasının arka kısım kemik yapısında da nispeten daha önemsiz bir kırık saptandığı aktarıldı.

Girne Üniversitesi Hastanesi Radyoloji Bölümü bünyesinde bulunan 3 Tesla yüksek rezolusyonlu MR çekimi ile omurların ön tarafında bulunan güçlü bağ yapısının da yırtık olduğu ve kırık kemik parçasının omuriliği ezmesini sadece omurların arka kısmında bulunan bağ yapısının engellediği görüldüğü aktarıldı.

3 doktorla birlikte 12 kişiden oluşan ameliyat ekibi

Yapılan açıklama şöyle: “Bu tür boyun kırıklarının yüksek felç riski taşıması, hatta hayati fonksiyonlarında kayba neden olabileceği düşünülerek hasta acil olarak bayramın 1. günü  Dr. Suat Günsel Hastanesi’nde  başarılı bir ekip çalışması ile ameliyat boyunca intraoperatif nöromonitörizasyon ile hastanın nörolojik durumu takip edilerek ameliyat  edildi. Hasta 1 gece yoğun bakımda takip edildikten sonra odasına alındı ve mobilize edildi. Yapılan kontrol radyolojik tetkiklerinde ameliyatın başarılı olduğu ve bir komplikasyon gelişmediği görüldü. Operasyon Girne Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Halil İbrahim Seçer, Dr. Ramadan Özmanevra ve Dr. Meltem Tabuk önderliğindeki anestezi ve ameliyat ekibi tarafından gerçekleştirildi”

 

 

 

Bu haber toplam 2773 defa okunmuştur
Etiketler : ,