1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'BÖYLESİNİ İLK KEZ GÖRDÜM'
BÖYLESİNİ İLK KEZ GÖRDÜM

'BÖYLESİNİ İLK KEZ GÖRDÜM'

Asya Rıdvanoğlu'nun hayatını kaybettiği kazayla ilgili olarak mahkemede konuşan Adli Tıp Uzmanı Dr. İdris Deniz kendi kariyerinde ilk kez böylesi bir vakayla karşılaştığını söyledi.

A+A-

Didem MENTEŞ

Genç yaşta bir kazaya kurban giderek feci şekilde can veren 26 yaşındaki Asya Rıdvanoğlu’nun davasıyla ilgili Mahkemede tüyler ürpertici anlar aktarıldı, bazı tanıkların gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Asya’yı yol içerisinde bulan görgü tanığı, yaşadıklarını anlatmakta zorluk çekerken, Asya Rıdvanoğlu’nun cesedini inceleyen Adli Tıp Uzmanı ise tüyler ürpertici bir ifade verdi. Doktor, bugüne kadar böyle bir vakayla karşılaşmadığını, yaya olarak kaza geçiren bir kişide bu derecede hasar ilk kez gördüğünü dile getirdi.

Sanığın iki kez göz muayenesini yapan Göz Doktoru ise sanığın normal bir insanın 10 metrede görebileceği bir objeyi, tek gözle 4 metre kala görebildiğini vurguladı.
Trafik kazasının meydana gelmesinde arabanın hız ölçümünü yapan Doç. Dr. Turgut Ölmez, kaza analizine göre arabanın yoldaki aydınlatma ışığına kadar hızının saatte ortalama 190 km olduğunu, çarpma anında ise ortalama hızının 150 km olduğunu açıkladı.

Lefkoşa’da Kermiya bölgesinde 31 Ağustos günü meydana gelen ve 26 yaşındaki Asya Rıdvanoğlu’nun feci şekilde hayatını kaybettiği trafik kazasıyla ilgili davada tanıklar dinlenemeye devam ediyor.

Başkanlığı’nda Ömer Güran, Kıdemli Yargıç melek Esendağlı, Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi’den oluşan Ağır Ceza Heyeti, huzurunda görüşülen davada, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına davayı yürüten Kıdemli Savcı Ergül Kızılokgil ve sanığı temsilen Avukatı Altan Erdal ve Avukat Ezer Özsoy mahkemede hazır bulundu. İddia Makamı dava maksatları bakımından Mahkemeye 5 tanık daha dinletti.

----------------------------------

Adli Tıp Uzmanı: " İlk kez böyle bir vakayla karşılaştım”

Adli Tıp Uzmanı Dr. İdris Deniz, Asya Rıdvanoğlu'nun cesedi üzerinde yaptığı otopsi raporunu okuyarak, Rıdvanoğlu'nun ölüm nedenini açıkladı. Deniz, trafik kazasına bağlı çoklu organ hasarı ile dış kanama meydana geldiğini açıkladı, çok detaylı durum tespiti yaptı.  

İdris Deniz, bugüne kadar böyle bir vakayla karşılaşmadığını, bu şekilde vücut hasarının Türkiye'de tren çarpması sonucu hayatını kaybedenlerin cesetleri üzerinde gördüğünü aktararak, yaya olarak kaza geçiren bir kişide bu derecede hasar ilk kez gördüğünü dile getirdi. Adli Tıp Uzmanı Dr. İdris Deniz devamla korkunç ayrıntılar verdi. (Korkunç ayrıntıları YAYINLAMIYORUZ)


--------------------------------


Tanık: "Duvarda kan izleri vardı"

İddia makamının diğer iki tanığı ise olay aracın kameralara takıldığı Köseoğlu Market'in mağaza sorumlusu Ö.H ve olay mahalinde ikamet eden A.D şahadet verdi. 17'inci tanık Ö.H, markete ait 34 adet kamera olduğunu, ana yolu gösteren 2 tane kamere olduğunu söyleyerek, söz konusu kamera görüntüleriyle ilgili bilgi verdi.
Hemen ardından 18'inci tanık olan A.D, verdiği şahadetinde evinin Zeyphr Bar'ın yan tarafında olduğunu ve olay gecesi evde olmadığını söyledi. A.D de kan donduran detaylar aktardı. (Ürperten detayları YAYINLAMIYORUZ)

-----------------------------------

Tanık P.G: "Arabanın yanında tanınmaz halde gördüm"

İddia makamını  önemli tanıklarından olan biri de olay gecesi Zeyphr Bar'da müşteri olarak bulunan ve Asya'yı gören görgü tanığı P.G şahadet verdi. Tanık P.G, kaza sonrası arabasına çarptıklarını zannederek, oraya doğru gittiğini ve gördüğü korkunç manzarayı anlattı.

Olay gecesi barda oturduğunu, Asya’nın kendisinden sonra gelerek içki siparişi verdiğini, ama daha oturmadan arabadan sigaralarını alacağını söyleyerek dışarı çıktığını anlatan tanık P.A, 3 dakika bile sürmeden motor ve uçak sesine benzeyen çok ağır bir ses duyduğunu söyleyen tanık, “O anda bir patlama sesi çıktı” dedi.

Patlama sesinin ardından herkesin dışarı koştuğunu ve araçların çarpıştığını sandıklarını aktaran P.G., “Dışarı çıktığımda arabamın plakasının kırık olduğunu gördüm. Arabanın arka camında kan izleri vardı. Orada bir araç görmedik. Sonra…” (Korkunç ayrıntıları YAYINLAMIYORUZ)


-----------------------------------

Doktor: “Normal insanın 10 metre uzakta gördüğü objeyi sanık 4 metre de görür”

İddia makamının 20’inci tanığı olarak sanık Ali Aziz Zenginses’i olay gecesi ve daha sonra olmak üzere iki kez göz muayenesini yapan Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Matilda Mazharoğluları şahadet verdi. Tanık doktor, sanığın sağ gözünün protez, sol gözünde ise -0.50 astigmat, 1.25 miyop olduğunu belirterek, sanığın ilk muayenesinde görme açısının 10’da 4 olduğunu, ikinci muayenesinde ise 10’da 5 olduğunu söyledi. (Doktor panosunda göz derecesini belirlemek için bulunan 10 harften sadece 4’ünü daha sonra da 5’ini okuduğu belirtildi).

Doktor, sanık Zenginses’in normal bir insanın 10 metrede görebileceği bir objeyi, 4 metre kala görebildiğini vurgulayarak, miyop hastalarının gece görüşünün daha düşük olduğuna dikkat çekti. ‘Alkol alması görme fonksiyonunu etkiler’ diyen Dr. Mazharoğluları, sanığın bir gözü olmadığı için derinlik hissinin olmadığını yani bir objenin ne kadar uzakta olduğunu hesaplamakta zorluk yaşayabildiğini dile getirdi. Doktor, hızlı gitmenin de görme fonksiyonunun karşıdaki objeyi netleştirmesinde zaman aldığının altını çizdi.

----------------------------------------

Kaza uzmanı: “Aydınlatma ışığına kadar ortalama hız 190”

Davanın önemli tanıklarından biri de İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Makine Mühendisliği Bölümü’nde öğretim üyesi olan Doç. Dr. Turgut Ölmez oldu. 21’inci tanık olan Ölmez,trafik kazasıyla ilgili bir ‘kaza analiz raporu’ hazırladığını belirterek, bu raporu mahkemeye okudu. İddia Makamı kaza analiz raporunu emare 18 olarak mahkemeye sundu.

29 Kasım 2011’de dava dosyasını inceleyerek, kaza krokisini ve fotoğrafları inceleyerek sanığa ait arabanın hızını belirlemeye çalıştığını aktardı. Köseoğlu Market’ten olay gecesi arabanın kameralara kayıt edildiği görüntüleri ve daha sonra kameranın gösterdiği gündüz görüntülerin temin edildiğini ifade eden Turgut Ölmez, bu görüntüler ışığında TC’deki inceleme merkezinde özel programlarla hız analizini hesapladığını belirtti.

Doç. Dr. Turgut Ölmez, kaza analizine göre arabanın 200 metre kala yol üzerinde bulunan aydınlatma ışığına ve kameralara yandığı noktada hızının saatte ortalama 190 km olduğunu, çarpma anında ise ortalama 150 km olduğunu açıkladı. Sanığın hiçbir şekilde frene basmadığını, aydınlatma ışığının bulunduğu noktaya kadar ayağını pedaldan çekmediğini belirterek, çarpma anına yakın hızının düştüğünü ifade etti.

Bu haber toplam 3010 defa okunmuştur