1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Bostancı’da 2 gram Bonzai’den tutuklandılar
Bostancı’da 2 gram Bonzai’den tutuklandılar

Bostancı’da 2 gram Bonzai’den tutuklandılar

Güzelyurt Bostancı bölgesinde 8 Eylül günü Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme ekipleri tarafından uyuşturucu tasarruf ettikleri iddiasıyla isimlerinin baş harfleri M.A. ve A.A. olan şahıslar tutuklandı.

A+A-

Didem MENTEŞ

Yaklaşık 2 gram ağırlığında Sentetik Cannabiınid (Bonzai) türü uyuşturucu bulundurmak suçlamasıyla her iki şahıs dün Güzelyurt Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Ceza Davaları Yargıcı Rauf Kürşad, huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına davada Savcı İbrahim Ruso ve zanlıların avukatı hazır bulundu. Savcı Ruso, meseleyle ilgili olarak Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Mehmet Sevinc’i, mahkemeye tanık olarak dinletti. Sevinç, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı.
Mehmet Sevinç, 8 Eylül 2015 tarihinde Bostancı bölgesinde alınan bir ihbarı değerlendirerek, zanlı M.A. isimli şahısın bulunduğu araç içerisinde arama yapıldığını ve araçta  1.5 gram ağırlığında Bonzai türü uyuşturucu madde bulundurduğunu söyledi. Zanlının söz konusu uyuşturucu maddeyi zanlı 2 A.A.’dan aldığını söylediğini aktaran Sevinç, zanlı A.A.’da yapılan aramada yarım gram ağırlığında Sentetik Cannabionid türü uyuşturucu madde bulunduğunu dile getirdi. Zanlılardan temin edilen uyuşturucu maddelerin Lefkoşa Devlet Laboratuarı’na gönderildiğini aktaran Sevinç, rapor sonuçlarının alınması için ve temin edilmesi gereken ifadeler olduğu gerekçesiyle zanlıların 1 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını talep etti.
Zanlıların avukatı tutukluluk süresine itiraz etmedi. Bunun üzerine huzurunda yapılan beyanları değerlendiren Yargıç Rauf Kürşad, her iki zanlı hakkında başlatılan soruşturmanın salimen yürütülebilmesi gerekçesiyle 1’er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

Bu haber toplam 1848 defa okunmuştur